2023 83. kitabı
Şiir Kökenbilimsel anlamı itibariyle ‘şuur’un akrabasıdır. Nitekim arapçada şair (sha’ir), ‘bilen kişi’ anlamına gelir. Bildiği de ‘şiir’ olsa gerektir. Şiir, şairin ‘bildiği’dir. Şiir, şairin bize ‘bildirdiği’dir. Şiir ruhun müziği, sözcüklerin dansı ve yalnızlığı betimleyen/bütünleyen en sağlam-gerçek güvencedir. Şiir binbir duyguyu birkaç satıra sığdırma sanatıdır. Necip Fazıl Kısakürek’in de dediği gibi; Koskoca bir okyanusu bardağa sığdırma sanatıdır.. Şair @ser.bulentkaya yazmış olduğu Rüyasını Kaybetmiş Uykular şiir kitabında tüm bu duyguları çok güzel bir şekilde okuyucusuna aktarmış. Kitabımızda duygusal hazların kağıda döküldüğü tamı tamına 34 tane şiir mevcut. Altını çizdiğim tüm şiirleri buraya yazmam mümkün değil ancak sevdiğim iki şiirden alıntı bırakmak istiyorum. Merhameti Cezalandıran Çocuklar Susarak merhameti Cezalandıran çocukların Boş kaldı elleri Evlatlarına sarılmayan babalar Çocuklarını her gün öldürdüler Hem de onları sağ bırakarak Kınayan yaralarına tütün değil Çiçek bastı nöbetçi aşıklar Susarak merhameti Cezalandıran çocuklar Kahramanı olmadıkları bir hayatın Tam ortasında kaldı çelik yeleksiz Büyük bir ağlamak biriktirdiler içlerinde Çakmakla söndürdükleri bir ağlamak İçmeyi unuttukları suyu Kuşa kurda verdiler tebessümle Bela Dokunsaydınız ağlardım Çarptınız ağlayamadım Çoğaldı öfkem tüm omuzlara Vazgeçtim sonra Omuzlar çok yorgundu çünkü Bakışlarda acı bir türkü Dokunsaydınız ağlardım Çelme taktınız ağlayamadım Dik durmayı bilenlere El sallamıyor şefkat penceresinden Merhamet denizi coşsaydı keşke Acımayı bilmeyenlere Ben okurken çok keyif alarak zaman geçirdim. Yazarımızın kalemide, şair ruhuda daim olsun. Keyifli okunmalar dilerim Serbülent Kaya
Şiir
Rüyasını Kaybetmiş UykularSerbülent Kaya · Serçe Yayınları · 202317 okunma