2023 24. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2023 15:31
Momo Veya zaman hırsızlarının ve çalınmış zamanı insanlara geri getiren çocuğun tuhaf öyküsü. Momo kıvırcık saçlı siyah iri gözlü bir kız çocuğu, bakıldığında 8 yaşında mı yoksa 12 yaşında mı olduğunu kimse karar veremiyor bu kız çocuğuna. Öykü nerede mi geçiyor? bunu bilmiyoruz yeri belli değil, zamanı da öyle. Siz şimdi benim öykü dediğime bakmayın çünkü klasik öykülerden de farklı içinde öyle periler cadılar vesaire yok. Olaylar sanki günümüzdeymiş gibi geçiyor ama günümüzde değil. Kitap bir çocuk kitabı fantastik bir çocuk kitabı ama bence çocuklar için değil herkes için yazılmış bir kitap, özellikle de içindeki çocuğu henüz kaybetmemiş olan insanlar için... Zaten kitabın yazarı Alman Michael Ende de ki kendisi 20 yüzyılın en önemli Alman edebiyatçılarından bir tanesidir. "Hikayelerimi içindeki çocuğa ve buna benzeyen herkese anlatıyorum."diyor, "Benim kitaplarım 8 yaşından 80 yaşına kadar olan tüm çocuklar içindir diye de ekliyor." Beklediğimin biraz altında oldu, yada çok büyük bir beklentiye mi girdim:))10/8 puan derim buna.Masal tadında keyifle okuyacağınız bir kitap. İyi okumalar
MomoMichael Ende · Pegasus Yayınları · 201782,2bin okunma