2023 166. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2023 15:32
İnternetten tanışan ve toplanıp intihar etmeye karar veren 4 kişinin buluşmasıyla başlıyor #k:95285. Her biri farklı sebeplerden dolayı artık bu hayatta daha fazla yaşamak istemeyip intihar etmek istiyor. (Aslında bu toplu intihar etme şekline Japonya’da sık rastlanılır). İntihardan önce birbirlerine intihar sebeplerini söylemeye karar veriyorlar: Ekibimizin siyah saçlı kadın karakteri Marusou; kendisi hakkında gördüğü gelecek görüleri ve fallar yüzünden büyük bir korku yaşamaktadır. Bunlar gerçekleşmeden önce ölmek ister. Diğer bir kadın karakterimiz Barachii ise doğduğundan yüzünün yarısı kaplayan iğrenç bir doğum lekesi yüzünden daha fazla böyle yaşamak istemez ve hayatına son vermek ister. Ekibin erkek üyelerinden Taburou, kendisine tıpatıp benzeyen kopyası ile karşılaştığında ona kötü bir ölümün yaklaştığını hisseder (Bu olay da Japonya’da bir efsanedir). Ve bu yüzden de erkenden ölmek ister. Ekibin son üyesi ise gizli deneyler yapan bir bilim grubunun içinde yer alan mühendis Piitan‘dır. Ekibi dünyanın ilk insansı robotunu yapmıştır. Ama bu robot tıpatıp Piitan'dan esin alınmıştır-her şeyi ile- . Ancak zamanla robotun çok ilgi görmesiyle Piitan bu durumdan hoşlanmamaya başlar ve robot Piitan'ın dünya için yeterli olacağı kanısına varır. İntihar için ormana doğru yola çıkıp, bir açıklık alanın uygun olduğunu düşündükleri anda bir takım gariplikler ortaya çıkmaya başlar. Hikaye en başta çok ilginç başlasa da sonradan olaylar çok beklemediğiniz bir yere evriliyor. Korku temalı olduğu söylense de sadece en başında insanı germeyi başarsa da sonradan daha çok merak unsuru geriye kalıyor. Ama kısa ve sizi hikayesi ile etkileyecek bir manga arıyor veya korku mangalarına başlamak istiyorsanız bence bu Black Paradox mangası tam sizlik!.
Black ParadoxJunji İto · ECC Ediciones · 2014107 okunma