Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

246 syf.
10/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Mehmet Akif Ersoy'u uzun yıllardır gazeteciliğini severek takip ederim. Bir gün Esra Elönü'nün programında okuduğu şiirle kendisine daha fazla sempatim oluştu ve
Tünel
Tünel
'den bahsetmişti programda. Çocuğunu Gazze'nin tünellerinden geçirdiğini duyduğumda epey merakımı celbetmişti lakin okumak şimdiye kısmetmiş. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki kitap ne kadar bu savaştan önce yazılmış olup Mehmet Akif Ersoy'un anılarından, gözlemlerinden ve bilgi aktarımından oluşmuşsa da Gazze aynı Gazze. Gazze'de değişen hiçbir şey yok. Ölü bedenler ise bir sayıdan ibaret haline gelmiş durumda maalesef... Eğer İsrail/Filistin mücadelesini anlamaya dair bir kitap okumak istiyorsanız bu kitap başucu niteliğinde bir kitap. Zira İsrail'in kuruluş aşamaları, Arap/İsrail savaşları, Filistin'in komşu ülkeleriyle ilişkileri, Filistin'in ve özellikle Gazze'nin sosyoekonomik, siyasi durumu,Mavi Marmara gemisi, İsrail'in barbarlığı gibi birçok konu kitapta mevcut. Hiçbir kitabın altını bu kadar çizdiğimi hatırlamıyorum. Bu kitap okuyucuyu yoğun bir bilgi aktarımıyla başbaşa bırakıyor. Mehmet Akif Ersoy, Türkiye'de Gazze'yi en iyi bilenlerden birisi belki de birincisidir. Savaşın en yoğun olduğu dönemlerde Gazze'de kalmış, İsrail'in terk edin uyarılarına rağmen gazeteciliğini sürdürmüş, Gazze'nin efsunlu tünellerinden çocuğuyla geçmiş birisi. Hâl böyle iken Gazze'deki tecrübe ve gözlemlerini en sahih kaynak olarak dönüyor bize. Zira
Badem Ağacı
Badem Ağacı
romanını okuduğumda oldukça İsrail yanlısı bir tutum vardı. Kitapla ilgili birkaç eleştirim de olacak: 1- Mursi'ye darbe yapıldığı zaman Türkiye'deki halkın Mursi ve demokrasi için destek gösterileri yaptığı yazılıyor. Oysaki sadece Mursi'ye destek gösterileri yapılmıştır. Zira demokrasi bir müslümanın davası değildir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'da Mursi'nin gıyabi cenaze namazında“ Demokrasinin şehidi olmaz demiştir." 2- Esma Biltaci'nin şehit oluşunu hayatını kaybetti olarak yazılmış. Mehmet Akif Ersoy'un dini hassasiyetini ve kitapta Kur'an'dan alıntılar yapmasını gördüğüm için “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz." ayetini gözünden kaçmış olacak. 3- Sayfa 171'de Gazzeli aile Mehmet Akif Ersoy'u ağırlıyor ve bunu anlatırken Ersoy, onlar için “Bir Türkiye'li ağırlıyorlardı" ifadesini kullanıyor. Türkiyeli ifadesi oldukça anlamsız bir ifade. Türkiyeli yoktur, Türk vardır. 4- Sayfa 198'de siyasal İslamcılar ifadesi kullanılmış. İslam'ın siyasalı olmaz. Müslümanlar dinini yaşadığı hayatla iç içe getirir. Tüm bu eleştiriler olmakla beraber kitap benim oldukça bilinçlenmem ve Ortadoğu'yu daha iyi anlamam noktasında bana yardımcı oldu. Bu dönemde okumanız size çok şey katacaktır. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Tünel
TünelMehmet Akif Ersoy · Kapı Yayınları · 2017374 okunma
··
1 artı 1'leme
·
1.885 görüntüleme
Vuslat okurunun profil resmi
Paylaşımlarınız üzerine bu kitabı okuma listeme almıştım. Ayrıca incelemenizden ziyade ben eleştirdiğiniz noktaların çok mühim noktalar olduğunu düşünüyorum. Bu noktalara vurgu yapmanız bilinçsiz bir okuyucuda yeni kapılar açacaktır.
Bünyamin Güller okurunun profil resmi
Teşekkür ederim. İyi okumalar 😊
Ahzân okurunun profil resmi
Kaleminize sağlık. Çok faydalı bir inceleme olmuş.:)
Bünyamin Güller okurunun profil resmi
Teşekkür ederim. İyi okumalar 😊
꧁Funda Usta꧂ okurunun profil resmi
Ne kadar güzel bir kitapmış, incelemenizi okuyunca çok merak ettim. Hem günümüz Gazze sorunsalı ile de bağdaşıyor, okumalıyız diyorum. Teşekkürler…
Bünyamin Güller okurunun profil resmi
Kesinlikle okumalısınız. He bu böyle miymiş diyeceğiniz çok fazla satır oluyor. Kitaba başlamadan önce savaşa bakışımla bitirdikten sonraki bakışım arasında ciddi bir olgunluk farkı var.
Papatya Hanım okurunun profil resmi
İnceleminiz merak uyandırırdı.. en kısa sürede okurum inşallah. Teşekkür ederim 🌼
Bünyamin Güller okurunun profil resmi
Teşekkür ederim. İyi okumalar😊
Mücahid Ali Osman SAĞIR okurunun profil resmi
Kitabı okumaya yeni başladım. Kitap kadar güzel bir inceleme olmuş. Kaleminize sağlık. Demokrasi konusundaki eleştiri ve tavrınızla alakalı bir bilgi paylaşmak isterim. Türkiyede münevver yada batılı anlamda aydın dediğimiz muhafazakar çevrenin bir bölümü islam toplumunun refak ve aydınlık yarınları için Batılı Anlamda Demokrasiyi olmazsa olmaz görmekte. Örneğin Sabahattin ZAİM "genç ilim adamına nasihatler" konulu makalesinde bu konuyu işliyor ve savunuyor. Bunu savunanlarında belirli bir argümanı ve desteği var. Akif beyde bu esintileri görüyorum. Garipsenecek bir durum değil. Anormal yada aykırı da değil. Olabilir. Demokrasi put olmayacağı gibi tağut da kabul edilmemeli.
Bünyamin Güller okurunun profil resmi
Teşekkür ederim 😊
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.