Hem inceleme hem özet ...
2023 117. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2023 23:01
Kuşeyri, eserini dört bölüme ayırmıştır. Birinci bölümde 83 tane mutasavvıfın görüşlerini şeriata uydukları ölçüde kıymet vererek anlatmıştır. İkinci bölümde tasavvufun umumi ıstılahlarını tefsir etmiş ve anlaşılması için izahlar yapmıştır. Üçüncü bölümde tasavvuf ehlinin makam ve hallerini anlatmış, bunu yaparken ayet ve hadisle anlatıma başlamış ve ardından o konuda güvenilir mutasavvıfların görüşlerini sıralamıştır. Dördüncü bölümde müritlerin uyması gereken hususları şeriata uygun bir şekilde açıklamıştır. Bu eser, Kuşeyri'den önceki tasavvufi hayatın özeti olarak görülmektedir. Bu eserin yanında Kimyayı Saadet adlı eserden istifade etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Eserde zaman zaman anlayamadığınız noktalar olacaksa da genel itibariyle verilmek istenen mesajları anlayabileceksiniz Allah'ın izniyle. Geniş bir zamana yayarak tefekkür içerisinde okumak eserden istifadenizi arttıracaktır. Dergah Yayınları tarafından basılan Süleyman Uludağ tarafından hazırlanan baskıyı okumanızı tavsiye ediyorum. Çünkü Süleyman Uludağ tarafından Kuşeyri'nin hayatı ve eseri hakkında güzel bir giriş bölümü hazırlanmış. Keyifli Okumalar.
Tasavvuf ve Din
Kuşeyri RisalesiAbdülkerim Kuşeyri · Dergah Yayınları · 2000282 okunma