Ezilenler; toplumda aşağılanmış, hor görülmüş, nüfuslu kimselerin bencilce hesapları arasında ezilen insanları konu alır.
Fyodor Dostoyevski; seçtiği sıradan ama olağanüstü karakterler ile okuru merak içinde bırakarak okuyucusunu sıkmayan anlatımı ile kitabında bizleri şaşırtmaya devam ediyor.
Fyodor Dostoyevski romanlarında olduğu gibi bu romanında da ruh çözümlemelerine sıkça yer veriyor. Kitaptan kendinize bir karakter seçip ona yakın olmanızı isterken bu kitapta Bütün karakterlerin ruh psikolojisine bürünmemenize imkan yok..
Kitaptaki karakterlere kısaca değinecek olursak;
Vanya ( ıvan petroviç) para kazanmak için yazan yoksul bir genç yazar.
Nataşa; vanyanın çocukluk aşkı olup yanlarına gelen prens'in oğlu Alyosa'ya aşık
Alyosa; sadece duyguları ile yaşayan, maddiyata önem veren prens nataşa ile belli bir süre yaşayınca başka bir kadınla hayatını birleştirse de nataşa da kalbi kalıyor.
Ve Nelli... Bitmeyen bir yaşam hikayesinin hazın sonu. Nelli'yi tanımak sizlere bütün duyguları yaşatacak. Vanna'nın yanına aldığı ailesini kaybetmiş 12 yaşında bir çocuk.
Ve daha sayfalarca yazsan bitmeyen karakterlerle okumayanlar için kesinlikle tavsiye ederim. Kitaptaki karakterleri tanımaktan zevk duyacak ve kurgusunu keyifle okuyabileceğiniz bir kitap.
"En önemlisi akıl değil, onu yöneten huy, kalp, asil duygular, kültürdür."
Asil duygulara sahip insanlarla yolunuzun birleşmesi dileğiyle keyifli okumalar diliyorum
EzilenlerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202223,8bin okunma