2023 69. kitabı
Kitabı tamamen bana ulaşılmaz hissettirmesinden dolayı okudum. İlk iki kitabı okuduktan sonra yayınevi üçüncü kitabı basmadığı için seriyle olan maceramın son bulduğunu düşünmüştüm ama gördüğünüz gibi şu an son kitabın yorumunu yazıyorum. Seri o kadar da etkileyici değildi aslında o yüzden rahatlıkla ikinci kitabı okuduktan sonra varlığını unutabilirdim. Fakat ikinci kitap için yaptığım yorumda yayınevlerinin serilerin devamını basmayacaksa bir seriye hiç başlamaması gerektiğini söylemiş bulunmuştum. Yayınevi yorumları okuyor mu onu bile bilmiyorum ama paylaşımımdaki etiketin kaldırıldığını görünce ister istemez yorumun okunduğunu ve belli ki yayınevi tarafından eleştiri barındırdığı için beğenilmediği sonucuna vardım. Doğrusu nedir kim bilir? Her neyse, sanırım beni üçüncü kitap için hırslandıran bu oldu. Bulabileceğime bile inanmayarak kitabı pdf olarak aradım ve şans o ki ücretsiz bir şekilde saatlik olarak kiralayabileceğim bir sitede karşıma çıkıverdi. Gözlerim pert, o bir gerçek ama kitabı ve tabi ki seriyi böylelikle bitirmiş oldum. Son kitap ilk kitaba kıyasla çok daha iyi, (kalp içinde, hatıralar arasında gezme saçmalığını hala atlatamıyorum) ikinci kitap ile de aynı seviyedeydi benim için. Ceony tabi ki ilk ve ikinci kitapta olduğu gibi rahat durmayarak acımasız bir katilin peşine takılarak başını büyük belalara soktu. Neyse ki her seferinde olduğu gibi bu sefer de biraz şans biraz da Emery'in katkılarıyla düşmanını yenmeyi yeniden başardı. Tabi ikinci kitapta öğrendiği bazı gizli sırların da bu davayı tamamen kapatmakta oldukça yardımı dokundu diyebiliriz. Bütün seri için konuşacak olursam; Bence konu oldukça ilgi çekiciydi. Yazarın yaratıcılığına 8 puan veririm. Bazı mantık dışı bölümler olmasaydı seriye de bu puanı verebilirdim aslında fakat ne yazık ki o hatalar seride oldukça önemli noktalarda yapıldığı için mümkün değil. Her şey bir yana bu seri benim için oldukça farklı bir deneyim oldu. Hikayesinin muhteşemliğiyle olmasa da aklımda yer edineceğine son derece eminim.
The Master MagicianCharlie N. Holmberg · 47North · 20151 okunma