Çin asıllı ,doktor yazar ve yazar dediğimde Tess Gerrıtsen dediğinizi duyar gibiyim.
Evet sevgili okuyucu Cerrah tan sonra serinin ikinci kitabı olan Çırak ta bitti. Gerilimin ilmik ilmik işlendiği, cinayetlerin muazzam ve kususrsuz anlatıldığı bir kitap.
Seri kitaplarımızda en sevdiğimiz olgu tanıştığımız dedektifin serüvenlerinin devamıdır bunda da dedektif Rizzoli Cerrahın elinden yeni kurtulmuş ama kabusları tam bitti derken onu hatırlatan bir takım seri ve tüyler ürpertici cinayetlerin kucağına düşmüştür. Oysa şimdi vermesi gereken iki sınavı var cerrahın zarar verdiği bilinç altını kontrolde tutmak ve başka bir psikopatı durdurmak sizce başarılı olacak mı?
İkinci kitabımızda sahneyi Hakim alıyor evet öyle böyle bir psikopat değil kurbanlarını özenle seçiyor , öldürüyor öldürmekle de yetinmiyor birde bu sapık adamın Nekrofili (ölü sevicilik) hastalı var. Tam anlamı ile tüyler ürpertici. Tam bir çırak adayı değil mi?
Yazarın kitaplarında bağımlılık yaratan bir unsur var öyleki kitabı elinizden bırakamıyorsunuz ve rüyalarınızı ele geçirdi eriyor. Her açıdan harika bilgilerle ve karakter psikolojilerini güzelce irdelemesi ile bu kitapta tam not almış okuyuculardan. Bu tarz kitaplarda sevdiğim ayrındı katillerin ya da suç meyilli insanların geçmişteki halleri bu kitapta yazar biraz daha derine iniyor bildiğiniz üzere bir devam kitabı yani iki önemli karakterimiz sahalarda şimdi sıra 3. Kitapta Günahkar bakalım bizi ne gibi sürprizler bekliyor.