2023 92. kitabı
Etkisini uzun süre hissedeceğiniz üç güçlü hikaye var kitabımızda . İlk hikayemiz Torpil 'de Cafer'in heyecanı vardı yüreğimde önce .Kazanacağı sınavla kurtulacağı yoksul ve çileli hayatı, düşlerinde öyle allayıp pullamıştı ki.Fakat bu çarkın nasıl işlediğini babası kadar bilemiyordu . Adaletsiz düzen bütün hayallerini elinden almıştı. "Beden ölmeden önce, nasıl ki ilk ruhunu kabzediyordu,Cafer'in ruhu da bedeninden önce ölüyordu sanki." Bahçede kurulan salıncakla sevinen ben, kötü olayların beyne bir balyoz etkisi yaptığını nasıl da unuttum İkinci hikayemiz İmam Bayıldı da ise tutucu bir ailede yetişip imam olarak atanan Salih var .Yıllardan beridir dayatılan kurallarla büyüyüp beklemediği bir ortama girdiğinde ruhunun iki ortam arasındaki çırpınışlarına şahit oluyoruz .Meczup hikayeye renk katıyor . Son hikayemiz Kabil'de ise yoksulluğun pençesindeki Yusuf ve Celal 'in yorgun yaşamlarından kurtulmak için yaptıkları şeytani planla hayatlarını mahvedişi ,bu yoldaki vicdani muhasebelerini okuyoruz. Sonuçta beşeriz şaşarız işte .Yaşadığımız olaylar bizi öyle bir değistirir ki özümüze uymaz ,kalıplar ruhumuza büyük gelir .Özümüz zarar görünce tamiri imkansız olur . Yazarımız ruhumuzun derinliklerine inip bize harika öyküler sunmuş .Bizlere de okuyup tavsiye etmek düşer Kaleminize sağlık Gökhan kelbat
BaşkalaşımGökhan Kelbat · Ritim Sanat Yayınları · 202333 okunma