Suikastçının Hançeri kitap incelemesi
Bana Celaena'yı sevdiren kitap... ve sadece onu sevdirmekle kalmadı, tüm seriye olan bakış açımı değiştirdi. Bundan önce Cam Şato'yu okumuştum ve hiç sevmemiştim -hala sevmiyorum bu arda, seriye başlangıç için her anllamda çok yetersiz. Ama bu kitap serinin geneli için potansiyel görmemi sağladı ve evrenini, yazım tarzını, özellikle Celaena'yı daha iyi benimsedim. Daha detaylı bir anlatım ve daha başarılı karakter tasvirleri vardı. Celaena'nın kibri, lüks takıntısı, şımarılığının anlatım şekli hala çok göze batıyor tabii, sanki 15 yaşında en 'herşey' karakter benim karakterim bakışıyla yazılmış gibi, neyse ki bu sefer gerçekten suikastçı gibi davrandığı ve davranışlarının temellendirilildiği, mantığını kullandığı ve bana 'demek o Celaena buymuş' dedirten sahneler okudum en azından. SPOİLER Kitabın sonunda neyin gelmek üzere olduğunu biliyordum ve kabullenmek istemedim bir süre... Belki yazar bize ters köşe yapacaktır, belki Celaena Sam'i öldü sanıyordur ama değildir diye diye son sayfaya kadar ilerledim ve... hayır değilmiş. Sam öldü kızlar. Ve yazar sağolsun bunu olabilecek en kalp kırıcı şekilde yazmış. Ahhh o kadar ağladım ki... Kalbim paramparça oldu ve daha Celaena sevgilisinin yasını bile tutamamışken bir de özgürlüğünü kaybetti ve o kadar etkilendim ki Endovier'a ilk geldiği sahneden. Yazar o umutsuzluk hissini çok iyi aktarmış bence. Bitirdiken sonra gidip Cam Şato'nun ilk sahnesini tekrar okudum belki Celaena'nın özgürlüğüne kavuştuğu sahneyi okursam sakinleşirim diye ama hayır. Bu bana yardımcı olmak yerine beni daha da üzdü hatta sinirlendirmiş bile olabilir çünkü Celaena... Sam'i, Sam'imizi, nasıl bu kadar çabuk unutabilirsin?... SPOİLER BİTTİ Neyse efendim, sonuç olarak çok başarılı buldum bu novellayı ama size ilk bununla seriye başlamanızı tavsiye etmem çünkü karakterin ilk kitap -Cam Şato'daki tavırları bu kitaba rağmen, hatta özellikle bu kitap sözkonusu olduğu için sinirinizi bozabilir ve motivasyonunu anlamlandırmakta zorlanabilirsiniz. O yüzden önce Cam Şato'yu, sonra da herhangi bir kitaptan önce ya da sonra bu kitabı okumalısınız bence. Duygusallığından bir şey kaybetmeyecektir. Bu kitapta tanıştığımız karakterlerin daha sonra seriye dahil olacağını düşünüyor ve hepsini yeniden okumak için sabırsızlanıyorum:) Bu arada Celaena'nın son sahnelerin birinde Terrsen geyiğiyle karşılaştığı ve ona ağlayarak gitmesini söylediği sahneden de çok etkilendim. Hem sevgilini kaybet, hem özgürlüğün elinden alınsın hem de memleketin hasreti çek ahhh SJM neler yapıyorsun ablacım, neden yapıyorsun... Son bir spoiler: My name is Sam Cortland and i will not ve afraid:"( Allah'ım Eriela'yı yok et.
Suikastçının HançeriSarah J. Maas · Dex Kitap · 20221,235 okunma