2023 164. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2023 10:15
Labordette,Bordenave,Estelle,Rose, ,Laure Piedefer ,Prulliere ,Steiner, Satin vb... isimlere çok takılmayın arkadaşlar 50. sayfadan sonra akmaya başlıyor zaten , akışına bırakın karekterler bir süre sonra oturuyor zaten. Yarımcı olsun diye karekter notlarımı yorumlara bırakıyorum.
NanaEmile Zola · İskele Yayıncılık · 20185,5bin okunma
Fyodor Mihayloviç
Nana: Cemiyetçe lekelenen tanınmış bir kadın; bayağı, tutumsuz , düşüncesiz ve yıkıcı. Zoe: Nana'nın hizmetçisi; tutumlu ve hesaplı bir kadın; ileride bir madam olmak için para biriktirir. Louis: Nana'nın oğlu; üç dört yaşında hastalıklı bir çocuk. Daguenet: Nana'nın âşıklarından biri. Büyük bir paraya konmuştur ve şimdi zengin bir kadınla evlenmeyi düşünür. Tricon: Muhabbet tellâlı. Bayan Lerat: Nana'nın yaşlı, kılızsız halası, iskambil oyunlarına bilhassa meraklı. Labordette: Nana'nın erkek arkadaşlarından biri. Bordenave: Théâtre des Variete'nin huysuz menej eri. Bosc: Tiyatrodaki oldukça alkolik bir aktör. Marquis de Chouard: Kontes Sabine'nin babası; yaşlı ve hürmet edilen biri; fakat o da diğerleri gibi sefih. Feuchery: Bir gazeteci; zaman zaman Nana'nın, Rose Mignon' un ve Kontes Muffat'ın âşığı; sinikal bir oportünist. İsim «sahte sevgili» mânasına gelir.