2023 32. kitabı
Karakterin ölümü ile başlayıp, hızlı bir şekilde hayatının sonrasında ise ölüme giden aşamalarının hastalık, kötüleşme ve son zamanlarının anlatıldığı bir kitap. Haliyle bir miktar insanı boğuyor. İvan İlyiç bana göre derinliği olmayan, amaçsız ve boş bir insan. Hayatını tasasız olma adına şekillendirmiş ne sevmiş ne sevilmiş, karısı ve çocuklarına bile soğuk olan ama hastalandığında şefkat ve ilgi bekleyen biri. Sıfır bağlılık, sıfır ilgi ve alaka, sıfır merhamet içeren bir aile hayatında ve çevrede yaşadığı hastalık süreci ve ben neden böyle bir hayat yaşadım karmaşası yaşayan bir karakterin ölüm hikayesi. Haliyle pişmanlık mı desem çaresizlik mi desem bir ruh haline dönen hasta adamın sonunda aklını yitirecek derecede düşünüp durması çok kötüydü. Kısacık bir kitap ama üstüne daha yorum yapılabilecek bir kitap. Çok hızlı bitti ama daha uzun sürseydi okuma isteğim olmazdı heralde bu kadar karamsarlık içinde. Herkese tavsiye ederim diyemem ama ilgilisine tavsiye ederim elbette.
2023 Okuma Raporları
İvan İlyiç'in ÖlümüLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202261bin okunma