2023 260. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2023 20:03
Fazile Olkanlı‘dan okuduğum üçüncü kitap ve artık kaleminin kadifemsi dokusuna çok aşinayım.Ha kurguları öyle minnoş minnoş değil sakın yanlış anlamayın kadifemsi dokunuş deyince.Sağlam gerilim,gizem var kurgularında ama bunu öyle güzel bir zeminde veriyor ki lezzeti anlatılmaz.#kırmızıliman ‘ı okurken mesela baya tüylerim diken diken olmuştu.Yazarımız Kıbrıslı ve orada yaşıyor o yüzden kurgularında bolca Kıbrıs bulmak mümkün ve ne yalan söyleyeyim onun kitaplarından sonra Kıbrıs’ı iyice merak etmeye başladım.Sanırım yakında bir #kıbrıs seyahati görünüyor bana. #sonbaharmasalı tam da mevsime uygun adıyla kasım ayı okumalarım içinde yer aldı. Bir masal adasına götürecek Zehra bizi. Ada dedim diye Kıbrıs sanmayın bu kez durum oldukça farklı. Ayrıca Zehra da kim değil mi?Öyleyse yaslanın arkanıza ve can kulağıyla dinleyin bu sonbahar masalını. Zehra genel olarak hayatı iyi kotarmasına rağmen son zamanlarda yaşadıkları yüzünden çuvalladığı hissine kapılan otuzlu yaşlarında bir kadın. Zehra ile ilgili detayları okumayı size bırakıyorum zira öyle kritik bir anda alıyor ki mektubu… Ne mektubu? Nereden çıktı şimdi bu mektup değil mi?Zaten asıl mevzu da bu. Büyükannesinin Mayi Adası’ndaki evini kendisine bıraktığını haber veren bir mektup alıyor Zehra.Üstelik en iyi arkadaşı olan büyükannesinden bu ada ve bu evle ilgili herhangi bir şey duyduğunu da hatırlamıyor hiç.Saçma sapan bir ilişki sonrasında neredeyse saçma sapan bir evlilikten son anda kurtulmuş olmanın etkisi de pek taze olunca, Zehra elbette hiç tereddüt etmeden hemen bu gizemli adaya gidip evini görmek için yola çıkıyor.Amacı neler olup bittiğini ve büyükannesinin neler sakladığını öğrenmek aslında.Uzun bir yolculuk sonrası Mayi Adası’na gidiyor Zehra ve sonra?Adada onu neler bekliyor? Planladığı gibi evi görüp geri dönebilecek mi?Nedir bu adadaki gizem?Sonrası mektuplar ve… Vallahi daha fazla anlatamam. Olan biteni kendiniz öğrenin ama şu kadarını söyleyeyim; bir sonbahar masalının içinde kendinizden geçeceksiniz.Akıcı bir dille, merak hep taze tutularak yazılmış ve insanın kalbine dokunan bir kitap yazmış yine Fezile Olkanlı Ben bayıldım. #mutlakaokuyun #sağliklavekitaplakalın Her Ay Okuyanlar Kulübü Fezile Olkanlı
Sonbahar MasalıFezile Olkanlı · Eyobi Yayınları · 202168 okunma