Kitap yorumum
2023 130. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2023 17:23
DİRİLİŞ MUŞTUSU Diriliş Muştusu kitabının yorumuyla sizlerleyim. Diriliş Muştusu, Sezai Karakoç'un Diriliş dergisinde 19 Ekim 1976 - 3 Ağustos 1978 tarihleri arasında kaleme almıştır. Diriliş Muştusu, derginin baş yazılarından biri olmuştur. Aforizmalardan, denemelerden meydana gelmektedir. Her başlıkta 'Diriliş' ile ilgili farklı konular ele alınmaktadır. Diriliş Muştusu kitabından bahsedecek olursam. Diriliş, davranışın dışa vurumudur. Diriliş, yeniden başlamak ve kurtuluş olarak görülür. Tıpkı bir Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğmaktır. Dirilişi basamaklandırıp adım adım ilerlemek ve sağlam temeller üzerine inşaa etmektedir. Realizm, nihilizm vb. bütün sistem ve doktrinlerin dünya görüşlerinin sıkıdüzeni vardır. Dirilişin de bir sıkıdüzeni olması gerektiğine işaret ediliyor. Diriliş Muştusu, gösterdiği anektodlar ve söylemlerle 'Diriliş'in manasını kavramamızı amaçlıyor. Her bölüm farklı bir olgudan bahsedip ders vermektedir. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar #okudumbitti #kitapyorumu #erdeminkitapligi #kesfet #bookstagram #dirilişmuştusu #sezaikarakoç #dirilişyayınları #sayfa131
Diriliş MuştusuSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 19802,011 okunma