Algernon
2023 12. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2023 09:55
Bazen denir ya hani cahillik mutluluktur diye.. Çünkü kişi etrafında olan olay örgüsünü bazen duyguları bilmezse daha mutlu olabilir.. Kendince anlamlandırdığı dünyasında kimseye karışmadan yaşar gider.. Hisleri bir çocuğunki kadar masum kalır. Ailesi tarafından bile istenmeyen bir çocukluk geçiren sonrasında bir düşkün evine atılan tüm yaşadıklarına rağmen okuma ve öğrenme arzusunu kaybetmediği için bilim insanlarının beyninde gerçekleştirdiği bir operasyon ile dahilik noktasına ulaşan Charlie Gordon’un kendi ağzından 3 Martta anlamsız söz bütünleri ile başlayıp 21 Kasımda aynı noktaya yeniden düşen ilerleme raporlarını bana göre mektuplarını okuyoruz. Peki kitabın ismini alan Algernon kim mi? Daha önce aynı operasyonu geçiren deney faresi. Çünkü her ne kadar söylemese de onlar da algılıyor, yaşıyor ve hissediyor.. ”Üniversiteye gitmenin ve bir eğitim almanın en önemli nedenlerinden biri, tüm hayatınız boyunca doğru olduğuna inandığınız şeylerin doğru olmadığını ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını öğrenmekmiş.” ”Her şeyi.. sözcüklere dökmek her zaman gerekli olmayabilir.” ”Hayat dediğin şey nedir ki? Labirentlerden oluşan bir kutu.” ”Nasıl oluyor da, kolsuz ve bacaksız doğan insanlardan faydalanmayı akıllarından bile geçirmeyen dürüst ve duyarlı kişiler, düşük bir zeka düzeyiyle doğanları istismar etmekte bir mahsur görmezler?” ”Benim ışığımın senin karanlığından daha iyi olduğunu kim söyleyebilir?”
Algernon'a ÇiçeklerDaniel Keyes · Koridor Yayıncılık · 202536,3bin okunma