·384 syf.····Okunma: 14 Kasım 2023 23:08 Bu kitap öyle yoğun bir dönemime denk geldi ki aldığım gün 50 sayfa okudum ama sonra bir türlü elime alamadım. Elime alıdığımda da takıldığım bazı noktaları yüzünden akmadı kitap..
Kitabın genel kurgusunu ve senaryosunu beğensem de başrolün ağzından hikayeyi okurken tüm ayrıntıları defalarca okumak beni biraz yordu açıkçası. Sabah kalktım, şöyle uyandım, böyle alarm kurdum, kahvaltıya indim vb.. Bu detaylara fazlaca ve tekrarlayan bir şekilde yer verilmişti o yüzden son yüz sayfada çoğunlukla konuşma metinlerini okudum sadece.
Senaryo da son yüz elli sayfada ilginçleşmeye başladı. Oralarda ilgimi çekmeye başladı. Ama beni reading slump dedikleri o sürece soktu maalesef. Sırada okumak istediğim çok kitap vardı ama işten gelince bu kitabı elime alıp bir türlü bitiremediğim için ilerleyemedim..
Kitap karakterlerine gelirsek güçlü, ayakları yere basan, sağlam iki asker var başrollerde. Zekalarını, çevikliklerini, vatan sevgilerini takdir ettim. Uzun bir süre birbirlerine olan ilgilerini durumları nedeniyle kendilerince kabul edemediler. O yüzden çok geç sevgili oldular. Onların sevgililik dönemlerini daha uzun uzun görmek isterdim..
Kitabın son kısımları ise gerçekten hiç beklemediğim şekilde ilerledi. Reading slump'a tekrar girmeyeceğimi bilsem alıp okurum 2. kitabı da, sırf meraktan.
İyi kötü eleştirilerimle beraber sonuç olarak genç yazarların sert eleştirilmesine karşıyım o yüzden sevgili yazarımız kendini geliştirdikçe kitaplarının da daha akıcı olacağından şüphem yok. Herkese iyi okumalar..