2023 32. kitabı
Daha önce okudum mu hatırlamıyorum ama böyle kısa ve etkileyici dünya klasiklerini unutup 3 kere okumak bende huy olmuş artık. Tiyatrosu da olan bu harika eseri okumuş ve unutmuşsam hem üzücü hem de sevindirici bir durum. Bazen izlediğimiz film ya da dizileri aynı heyecanla tekrar izleyebilmek için unutmayı isteriz. Neyse ki ben bunu doğal olarak yapabiliyorum. Kahramanımız Akaki Akakiyeviç sıradan bir memur. Öyle disiplinli çalışıyor ki yükselme ihtimali çok kuvvetli olsa dahi o yerinden gayet memnun. Soğuk kış günleri gelirken üzerinde pejmürde halde olan paltosunun tamir edilmesi gerektiğine karar veriyor. Fakat terzi paltonun tamir edilemeyeceğini, yenisinin alınması gerektiğini söylüyor. Binbir tasarruf ile aldığı paltosu bir gün akşam eve dönerken serseriler tarafından çalınıyor. Başvurabileceği her kuruma başvuruyor lakin çoğu zaman terslenip evine gönderiliyor. Ve Akaki Akakiyeviç gün geliyor, ölüyor. Hikaye burada bitmiyor elbette. Sokaklarda Akakiyeviç’in ruhunun dolaştığına ve herkesin paltosunu çaldığına inanılıyor. Tiyatrosunu izlemeyi çok istediğim bir eser.
PaltoNikolay Gogol · Karbon Kitaplar · 201946,2bin okunma