2023 99. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2023 00:00
Eveet, Kasım ayına bu kitapla çok güzel bir giriş yaptığımı hissediyorum. Almadan önce de seveceğimi hissediyordum ve hislerimde yanılmadım. Çoğu zaman birçok şeyden kaçma hissiyatı duyarız. En çok da kendimizden. Ve kitabı okurken de hem kendinden hem de geçmişinden kaçan bir insanla tanışıyoruz. Akasya resmen benim ruh halimin kitabı dökülmüş hali diyebilirim. Kendinle o kadar çelişiyor ve o kadar ani hareket ediyor ki bir süre sonra yaptığı şeyleri asla sorgulamıyorsunuz. Akasya, gitmeyi seven bir karakter. Her şehirde bir yıl kalıp ardından tanıştığı insanlara dahi haber vermeden yanına hiçbir şey almadan çekip giden biri. Yine bir şehirdeyken tam da doğum gününde etrafındaki insanlar ile doğum gününü kutlayıp sabah olmadan onları bırakıp yeni bir şehre yerleşmeye gidiyor. Orada ilgisini çeken ilk insanın peşine takılıyor ve hikaye başlıyor. Yekta Emir gerçekten tam bir İstanbul beyefendisi. O kadar tatlı ki resmen okurken ağzım kulaklarımda okudum. İkisi birbirine bulduktan sonra sanki hayatlarında olan tüm eksik tamamlanmış gibiydi. Ve her ne kadar bir anda samimi olsalardı asla bunu sorgulamadım ve çünkü iletişimleri harikaydı. Ancak sonunu okuduğumda resmen çenemi kapatamadım. Büyük bir şok içerisinde okudum ve kitabın ikincisi yazılmadığı için meraktan geberiyorum. Karakterlerin yapısı anlatım tarzı gerçekten mükemmeldi. Devamını dört gözle beklediğim kitaplardan bir tanesi oldu artık. Yazarı çokça tebrik ediyorum. Kitaptan alıntılar: Bazen insanı içinde biriktirdikleri boğuyor. İnsanları bir anda tanıyamazsın, sana anlattıklarıyla da tanıyamazsın. İnsanları zamanla tanırsın. Her insanın kendi içerisinde tek başına bırakan bir acısı vardı. Sayfa sayısı: 512 Aldığım fiyat: 45 TL.
45. DurakBüşra Nur · Ren Kitap · 2022420 okunma