2023 81. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2023 09:32
21; yalın ve akıcı anlatımı, merak uyandıran kurgusu, kişilerarası ilişkileri, kayıp ve yas süreçlerini, ölüm olgusunu irdeleyen konusu ile kolay okunan ve akıp giden bir yapıya sahip. Ancak gizemli olayların çözümünün tesadüfi idrak süreçlerine dayandırılması, heyecan olgusunun eksik olması, mistik süreçlerin ön planda işlenmesi sebebi ile okumaktan keyif alsam da favori Wulf Dorn kitaplarım arasına girmediğini söyleyebilirim. Ölüme dair sorgulamaların, anlam verme ihtiyacının ön planda olması dikkat çeken özelliklerinden. 16 yaşındaki Nikka, arkadaşı Zoe ile katıldığı Cadılar Bayramı partisinde bilincini kaybeder.Gözlerini açtığı hastanede; 21 dakika süresince kalp ve beyin fonksiyonlarının durduğunu öğrenir. Partiye birlikte katıldığı arkadaşı Zoe ise kayıptır. Nikka'nın kimseye söylemediği, inanılır bulmadığı şey ise ölü olduğu 21 dakika sürecinde karanlık bir tünel'de yolunu bulmaya çalışması ve tünelin sonunda Zoe'yi dehşet içinde otururken görmesidir. Neyin gerçek, neyin zihninin bir oyunu olduğu sorgulamaları içinde iyileşmeye çalışırken ölümden yalnız dönmediğini,Tünel'de karşılaştığı bir ruhla beraber geldiğini keşfeder. Nikka, yaşadığı bu durumu netleştirmek, arkadaşı Zoe'yi bulmak ve gördüğünü sandığı olgulara anlam vermek için; bilinmezliğin ve belirsizliğin sınırlarında korkuları ile yüzleşmek üzere harekete geçer. Zihinde görselleştirmeyi sağlayan, olay örgüsünün içine çeken üslubu ve başarılı hikaye anlatıcılığı ile ne yazsa okuyacağım yazarların başında gelen Wulf Dorn'un Psikiyatrist, Oyunbaz ve Şizofreni kitaplarını daha çok beğensem de, nasıl bittiğini anlamadığım, zihin yormayan, keyifli bir okuma süreci geçirdim.
21Wulf Dorn · Pegasus Yayınları · 2023743 okunma
1 +1'leme