·293 syf.····Okunma: 14 Kasım 2023 18:07 Joanne Greenberg - Sana Gül Bahçesi Vadetmedim
@metiskitap
°
"Savaşacağı ya da karşı çıkacağı hiçbir şey kalmamıştı artık."
°
Selamlar . Evet bu aralar melankolik takılıyorum . Nerede böyle kitaplar varsa bulup okuyorum . Uzun zamandır merak ettiğim bir kitaptı .
- Joanne Greenberg'in 1964'te yazdığı otobiyografik bir roman olan Sana Gül Bahçesi Vadetmedim yazarın kendi hayatını ve kendi ruh durumunu anlatıyor.
- Kahramanımız Deborah, belli bir yaşa kadar sorunlar yaşamış ve en sonunda şizofreni teşhisi konulup, Psikiyatri Hastanesi'ne yatırılmıştır. Peki gerçekten de tabiri caizse Deborah deli mi?
- Kitabı okuyan herkes yazarın bir sorunu olduğunu anlar. Bir insanın delilik ile akıllılık arasındaki ince çizgideki gel gitlerini, yaşadığı sorunlardaki ruh halini ve kelimelerini yazan kişinin hissetmeden bize aktarması imkansız. Bu yüzden kitabı okuyan ünlü eleştirmenler o dönemlerde araştırmalar yaparak Joanne Greenberg'in de sorunlarının olduğuna kanaat getirmişlerdir. Zaten ilk başlarda joanne Greenberg, Hannah Green takma adını kullanmıştır.
- Okurken hastanedeki tüm karakterlerin sanrılarını içinizde hissedeceksiniz. Yine hassas kalpler için sıkıntılı olan bir kitap. Özellikle "Yr" ile diyalogları, doktoru ile yaptığı konuşmalar beni çok etkiledi.
- Herkesin içinde bir delilik vardır, bunu dizginlemeye çalışıyoruz. Bazıları sadece akışına bırakıyor ve kendi içini dışa vuruyor.
- Farklı bir kalem ve deliliğin sınırlarında gezinmek isteyenler için güzel bir öneri .
Herkese huzurlu ve kitaplı akşamlar dilerim dostlarım .
°°
°°°
#JoanneGreenberg #SanaGülBahçesiVadetmedim #metiskitap #roman
°°°
°°
°
#book #kitap #bookstagram #kitapkurdu #books #instagram #photography #edebiyat #instagood #bookworm #reading #kitaplar #instabook #bookshelf #booklover #kitaptavsiyesi #read #okudumbitti #kitapaşkı #kitapönerisi #kitapkurdu #instalike #booklike #photo #booklike #likers