Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 16 Kasım 2023 17:33 Dört yaralı kalp...
Kitapta, aynı evde kalan dört arkadaşın hayatları ele alınmıştır. Her bölümde dört karakterden biri ele alınmıştır. Bu dört karakterin çocuklukları, aile hayatları, işleri, korkuları, güvensizlikleri, takıntıları, evlilikleri ve aşkları anlatılmaktadır. Bu dört arkadaş Aydan, Berna, Nilüfer ve Şeyda'dır.
Aydan psikologdur. Her şeyi elde edebilecek güçte olduğu için özgüveni yüksek biraz da şımarıktır. Bunun yanında herkese yetişmeye çalışan, insanları koruyup kollayan biridir.
Berna sosyal hizmetlerde çalışan ve obsesif takıntıları olan biridir ve hayatında baya yanlış kararlar alacaktır.
Nilüfer ailesi yüzünden ikinci bir üniversite okumak zorunda kalan, aile baskısıyla büyüyen, hayır demeyi bilmeyen herkese evet diyen ve kimseye güvenmeyen biridir.
Şeyda ise sevmekten korkan, resim yapmayı seven, umursamaz gibi görünen ancak içten çok acı çeken biridir. Dış görünüşünden dolayı sürekli insanlar tarafından yargılanır. Özellikle Şeyda'nın hayatında Sırp katliamı ile ilgili bir konunun ortaya çıkması beni çok şaşırttı.
Dört arkadaşın hayatlarından burada detaylıca bahsetmek istemiyorum spoiler olmaması açısından. Her bir karakterin hayatları ve yaraları çok derin ve gerçekçi bir şekilde kaleme alınmıştı. Kitabı okurken yazılan her şey gözümün önünde canlandı diyebilirim.
Her karakterin hikâyesi, insanı farklı bir şekilde etkilemektedir.
Okurken kimi yerlerde hüzünlendiğim kimi yerlerde şaşırdığım bir eser oldu. Genel olarak beğendim
Okumak isteyenlere keyifli okumalar
"Yaralar vardı... Ya geçmişin acısı ya da aile mirası, ortaya çıkarmak da şahitlik etmek de kelebeğe kaldı"
"Hayattaki en kötü şey de bana göre... Güven duyduğun bir insanın, güven duymadığın bir insandan daha güvenilmez olduğunu öğrendiğin andır."