Yarının Adamı 1 - Mustafa Kemal'i Anlamak evet Mustafa Kemal'i anlamak ve yarının adamı isimleri tam olarak kitabın bize aktarmak istediklerini özetlemiş. Öncelikle kendimize dürüstçe soralım hangimiz Mustafa Kemal'i tam anlamı ile anlayabildik ya da Türk Milleti Mustafa Kemal'i anlayabildi mi. Eminim ki bir çoğumuz Türk Milletinin anlayamadığını(kendimizi çok tarafsız değerlendiremiyor olabiliriz.) düşünüyordur ben de öyle düşünüyorum. Tabi ki anlayabilmek farklı sevmek, Atatürkçü olmak farklı eylemlerdir. Atatürkçü olabiliriz ama asıl soru anlayabildik mi?
Kitabın yazılış şekli Atatürk'ün hayatını anlatan diğer kitaplardan farklı. Ayrıca hiç bilmediğiniz yeni şeylerle karşılaşacağınıza eminim. Zaten yazar girişte bunlardan bahsetmiş. Benim en sevdiğim kitaplardan biri oldu ve bir çok defa düşündüm Atatürk'ü anlayabildim mi Atatürk nasıl düşünüyordu ve ne yapmak istiyordu. Bu arada nasıl düşünüyordu konusunda okuduğum en iyi kitap Celal Şengör'ün Dahi Diktatör kitabıdır. Neyse konuyu çok dağıtmak istemiyorum çünkü kitap hakkında söylenecek şeyler çok fazla. Kesinlikle okunması gerekiyor ben ilk başta ön yargılı idim ve bir Twitter kullanıcısının yazdığı kitabı alıp okuyacağıma tarihçilerin kitaplarını alırım diyordum. Bir tavsiye üzerine okudum ve keşke daha önce okusaydım dedim