···Okunma: 15 Eylül 2023 07:03 Kitap “tüketim kültürünün uyuşturucu etkisini” öyle güzel eleştirmiş ki, okuru adeta sarsıyor. Sürekli bir şeyler satın almak ve kendini bu şekilde tamamlayabileceğini zannetmek sanıyorum kapitalizmin bize bulaştırdığı bir hastalık. Sürekli indirim kovalıyor, hiç hesapta olmayan şeyler için bir tarafımızdan ihtiyaç uyduruyoruz. Kendimizi gerçekleştiremediğimiz için eksikliklerimizi satın aldıklarımızla kapatmaya çalışıyoruz. Bundan rahatsızlık duyanlarımızsa “en fazla ne yapabilirim ki” sorusunu çoğu kez yanıtsız bırakıyor. Belki konfor alanından birazcık olsun uzaklaşıp iş-ev çıkmazından sıyrılanlar oluyorsa da bu çarkı bozmak pek kimsenin aklına gelmiyor. İşte Palahniuk Tyler Durden eliyle buna pek de insancıl olmayan bir çözüm buluyor. İnsanı sarsan noktası da tam olarak burası bence kitabın. Anlatıcının cesaret edip de yapamadığı, söyleyemediği her şey için imdadına yetişen Tyler Durden’ı var. Modern insanın sıkışıklığına bulduğu çözümle aklınızı epeyce kurcalıyor Durden.
Kesinlikle okunması gereken bir kitap bence.