2023 44. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2023 20:27
NİKOLAY GOGOL- MÜFETTİŞ Öncelikle hepinize merhabalar, kitap dostlarım. Bugün sizlere kalemini sevdiğim Rus bir yazar olan Gogol' dan Müfettiş kitabının incelemesini yapacağım. Öncelikle kitabın konusuna bakacak olursak; kitabımız, taşraya bir müfettiş geleceği bilgisiyle taşrada oluşan değişiklikleri anlatır. Bir gün Kaymakam taşraya bir müfettiş geleceğini öğrenir ve bunu şehrin ileri gelenleri ile paylaşır. Asla olması gerektiği gibi olmayan düzen müfettişin gelecek olması kaygısıyla elden geldiğince düzenlenmeye çalışılır. Herkes müfettişin geleceğini beklediği için, bir yanlışlık olur ve sıradan bir memur müfettiş sanılır ve olanlar olur. Müfettiş sanılan memuru memnun etme çabaları, ona yapılan yalakalıklar, şikayetler, istekler ve arzular daha da fazlasıyla biz okura anlatılır. Kitabın dili , konusu ve konunun işleyişi bakımından incelediğimde, konusunun gayet güzel, hayatın tam da merkezinden bir konu olduğunu söyleyebilirim. Konunun işleyişi gayet akıcı, kullanılan dil gayet sade, anlaşılır ve eğlenceli. Bu kitap tiyatro metni şeklinde yazılmış, toplamda beş perdeden oluşmakta ve komedi türünden örnek teşkil etmektedir. Tiyatro metni olması sebebiyle; diyologlardan oluşmakta ve okunması çok güzel bir hal almakta. Ben konusunu, konunu işleyişini, karakterleri çok sevdim. Kısacık bir kitapla, taşra hayatındaki gerçeklere ortak oldum ve güzel bir kitap okudum. Bu kitapla beraber bazı değer yargılarını gözden geçirme fırsatı elde edebildim ve ben bu kitabı çok sevdim. Tek çırpıda okunabilecek, bizlere hayatın gerçeklerini komik bir şekilde aktarabilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. Taşra hayatına ortak olmak isteyen tüm kitap dostlarıma tavsiye ederim. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar dilerim.
MüfettişNikolay Gogol · Karbon Kitaplar · 20216,3bin okunma
2 +1'leme
Gogol yazmışsa zaten kötü olamazdı, listeye eklendi. İnceleme için teşekkürler, kaleminize sağlık.
Kitap Kurdu
Ben teşekkür ederim, keyif dolu okumalar dilerim. 😊