"Kadının kadına olan kıskançlığı hep ilgimi çekmiştir.Bir kadının diğerini kıskanması için güzellik,iyi giyim zevki ve harika kıyafetler yahut takılar, başarı, kendine özgülük, mutlu evlilik ve çocuklar, hoş bir ev yahut enfes bir tatil bile yeterli olabiliyordu gözlemlerime göre."
.
Gün aydın ola
Yaprak Öz her ne kadar #korku ve #gerilim kitapları yazarı olsa da okurken içime tatlı bir huzur verir. Bitmesin diye azar azar okudum yine son kitabını da. Bitirmeye yakın gece okurken ürkmedim de değil
Ünlü yazar Selin Kaya'nın yeni taşındığı dairesinde yeni bir kurgu üzerinde çalışırken yaşadığı gariplikleri ve çevresindeki insanlarla olan bağlarını anlatan satırlar öylesine melodik ki . Durup durup her bölüm başındaki müzikleri dinlemek ayrı bir zevk veriyor okurlara. Ve de ters köşe yaptığı için sanırım sürprizli sonları ile adrenalin tavan yapıyor
Yazarın müzik zevki modaya olan bakış açısı daha doğrusu yaşama karşı duruşu öylesine naif ve sıcacık ki. Ne zaman #yaprinka okusam gidip bir #kek yapasım evi #vanilya kokutasım falan geliyor. Bir ev sıcaklığı bir aidiyet duygusu hissediyorum.
Kitaptaki blogger göndermelerine ise ayrıca bayıldım.
#Blogger olmanın yolu kendi tarzını oluşturup nitelikli okumalar yapmak iken ve bunu sadece hediye kitaplar ile değil kendi tarzına uygun satın aldığı kitaplar ile gerçekleştirmek olmalıyken yazarları ve yayınevlerini çıldırtan tiplere de değinmiş yazar.
Sanırım bu sektörün genel sorunu bu. Her okuduğu kitabın hediye olduğu kişiler herkesi de kendi gibi sanıyor çünkü her #kitap paylaşımından sonra ve hatta hatta #dergi paylaşımından sonra bile #yayınevi mi gönderdi dergi mi gönderdi gibi yığınla soru geliyor. Ya da "O kitabı bana gönderir misin?"
"Hayır gönderemem mesela ben bütçe ayırıp satın alıyorsam sen de satın al!" Ha alamıyorsan kütüphaneden edin, takas yap vs. Hiç tanımadığın insanlardan okumak için kitabını istemek bence yakışıksız bir durum
Hala #yaprinka okumadıysanız bence bir an önce başlamalısınız.