Efsunlu Cazibe

2023
Maceraperest Kitaplar
Sıralamalar

2023 143. kitabı
"Kadının kadına olan kıskançlığı hep ilgimi çekmiştir.Bir kadının diğerini kıskanması için güzellik,iyi giyim zevki ve harika kıyafetler yahut takılar, başarı, kendine özgülük, mutlu evlilik ve çocuklar, hoş bir ev yahut enfes bir tatil bile yeterli olabiliyordu gözlemlerime göre." . Gün aydın ola Yaprak Öz her ne kadar #korku ve #gerilim kitapları yazarı olsa da okurken içime tatlı bir huzur verir. Bitmesin diye azar azar okudum yine son kitabını da. Bitirmeye yakın gece okurken ürkmedim de değil Ünlü yazar Selin Kaya'nın yeni taşındığı dairesinde yeni bir kurgu üzerinde çalışırken yaşadığı gariplikleri ve çevresindeki insanlarla olan bağlarını anlatan satırlar öylesine melodik ki . Durup durup her bölüm başındaki müzikleri dinlemek ayrı bir zevk veriyor okurlara. Ve de ters köşe yaptığı için sanırım sürprizli sonları ile adrenalin tavan yapıyor Yazarın müzik zevki modaya olan bakış açısı daha doğrusu yaşama karşı duruşu öylesine naif ve sıcacık ki. Ne zaman #yaprinka okusam gidip bir #kek yapasım evi #vanilya kokutasım falan geliyor. Bir ev sıcaklığı bir aidiyet duygusu hissediyorum. Kitaptaki blogger göndermelerine ise ayrıca bayıldım. #Blogger olmanın yolu kendi tarzını oluşturup nitelikli okumalar yapmak iken ve bunu sadece hediye kitaplar ile değil kendi tarzına uygun satın aldığı kitaplar ile gerçekleştirmek olmalıyken yazarları ve yayınevlerini çıldırtan tiplere de değinmiş yazar. Sanırım bu sektörün genel sorunu bu. Her okuduğu kitabın hediye olduğu kişiler herkesi de kendi gibi sanıyor çünkü her #kitap paylaşımından sonra ve hatta hatta #dergi paylaşımından sonra bile #yayınevi mi gönderdi dergi mi gönderdi gibi yığınla soru geliyor. Ya da "O kitabı bana gönderir misin?" "Hayır gönderemem mesela ben bütçe ayırıp satın alıyorsam sen de satın al!" Ha
2025 25. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2025 00:06
Kitabın ilk elli sayfasında "Yaprak Hanım bu kez otobiyografi yazmış" diye düşünmeme neden oldu. Gerek vintage sevdası, gerek bookstagram'larla yaşadıkları -sosyal medyada gördüğüm kadarıyla- yazarın kendi hayatında da yer alan şeyler çünkü. Hikâyeyi genel anlamda sevimli bulmakla birlikte korku/gerilim öğeleri bakımından beni pek tatmin etmedi. Sabun köpüğü gibi aktı gitti adeta. Her bölümün başında şarkı olması fikrini çok sevdim ama tek tek bu şarkıları aramak hikâyeyi sürekli bölmeme neden oldu. Keşke Spotify'da bir çalma listesi yapılsaydı diye düşündüm. Neyse, özetle "kafam çok dolu, kitap okuyayım ama beni yormasın" ya da "tatildeyim, hafif ve akıcı bir şeyler okuyayım" diyorsanız tavsiye ederim. =)
2024 7. kitabı
Yine bir çırpıda okunan su gibi akan bir kitaptı. Son ana kadar gizemli kişinin ya da kişilerin kim olduğunu kestiremediğiniz, defalarca kez bir çok kişiden şüphelendiğiniz gerilim kitabıydı. Kalemine sağlık 🩷 Yaprak Öz Efsunlu Cazibe
2024 5. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2024 04:31
Yaprak Öz'den yine su gibi akan, insanı etkisi altına alan bir kitap gelmiş: Efsunlu Cazibe. Kitabın baş karakteri polisiye kitaplar yazan bir yazar. Yeni kitabını yazmak için taşındığı evinde başına gelen esrarengiz olaylar yazdığı konunun etkisi mi yoksa işin içinde başka bir iş mi var? Sürekli kendisini tehdit eden saplantılı okuru kim? Bu soruların cevabını bir an önce bulabilmek için kitabı bir solukta okudum, zaten o kadar akıcı ki yavaş okumak mümkün değil. Bazı kısımları okurken de gerçekten bi ürkmedim desem yalan olur. Bu kitabını da diğer bütün kitapları gibi çok sevdim, benden size çokça tavsiyedir.
2024 159. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2024 20:06
Okuduğunuza pişman olmayacağınız bir kitap => Efsunlu Cazibe ... Teşekkürler Kıymetli Yaprak Öz , konusuyla, akıcılığıyla, anlatımıyla harikaydı ;) Not: Bir çırpıda okunuyor ...
2024 15. kitabı
Yaprak Öz'ün kalemini sevme sebeplerimden biri, okuru yormadan merak duygusunu son sayfaya kadar canlı tutabilmesi. Efsunlu Cazibe de benim için tam olarak böyle bir kitap oldu. Elime aldığım anda hikâyenin içine çekildim ve sayfalar ilerledikçe kitabı elimden bırakmak istemedim. Akıcı anlatımı sayesinde neredeyse bir oturuşta bitirdiğim eserlerden biri oldu. Kitabın en sevdiğim yanı ise gizem unsurunun son ana kadar korunmasıydı. Hikâye boyunca sürekli yeni ipuçlarıyla karşılaşıyor, her bölümde farklı bir karakterden şüphelenmeye başlıyorsunuz. Tam "Kesin suçlu bu" dediğim anda ortaya çıkan yeni bilgiler bütün düşüncelerimi değiştiriyordu. Yazar, okuru yanlış yönlendirme konusunda oldukça başarılı bir iş çıkarmış. Bu yüzden kitabın sonuna kadar merak duygum hiç azalmadı. Karakterlerin her birinin sakladığı sırlar ve geçmişleri, olay örgüsünü daha da ilgi çekici hâle getiriyor. Kimin doğruyu söylediğini, kimin bir şeyler gizlediğini anlamaya çalışırken kendinizi hikâyenin bir parçası gibi hissediyorsunuz. Ben özellikle bu tür psikolojik gerilimlerde karakterlerin gri alanlarda kalmasını seviyorum ve bu kitapta bunu fazlasıyla buldum. Final kısmına geldiğimde ise açıkçası şaşırdım. Olayların çözülüş şekli mantıklıydı ve geriye dönüp baktığımda aslında ipuçlarının en başından beri önümde olduğunu fark ettim. Buna rağmen sonuca ulaşamamış olmam, yazarın kurguyu ne kadar ustalıkla oluşturduğunu gösteriyor. Gerilim ve gizem türünü sevenlerin keyifle okuyacağını düşündüğüm, temposunu hiç düşürmeyen, sürükleyici bir kitaptı. Merak duygusunun sürekli canlı kaldığı, her sayfada yeni şüpheler yaratan ve finaliyle şaşırtmayı başaran bir roman arıyorsanız Efsunlu Cazibe'ye mutlaka şans vermelisiniz. Benim için sayfaları hızla çevirdiğim, okurken zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım
·176 syf.·
2025 385. kitabı
Yaprak Öz'ün bir kitabı dışında hepsini severek okudum. Tarzı belli bu kitapta da resmen kendisini yazmış gibi geldi başta ama sonra kendini karaktere yedirmiş dedim. Kitabı aktı gitti. Keşke şu Lidya'ya dair farklı bir şeyler olsa dedim ama okunur mu evet
2025 Okuma Raporları

Yaprak ÖzYazar · 13 kitap
Yaprak Öz, 1973 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde öğrenimini tamamladı. Şiirleri bugüne dek Şiir Oku, Poetik'us, Hayvan, Başka, Üç Nokta, Özgür Edebiyat, Akköy ve Akata l p a da, ayrıca Avrupa'da çeşitli şiir dergilerinde yayımlandı. İlk şiir kitabı Fırtına Günlüğü 2006'da, ikinci şiir kitabı Şiirli Müzik Kutusu ise 2009 yılında yayımlandı ve bu kitabıyla Cemal Süreya Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli edebiyat festivallerine konuk olan Öz, çağdaş Avrupalı yazar ve şairlerin pek çok eserini Türkçeye çevirdi ve bu çevirilerden bir kısmı çeşitli yayınlarda yer aldı. Kendi şiirleri ise Yunanca, Romence, Bulgarca, Sırpça, Makedonca ve İngilizceye çevrildi. Bir, İki, Üç Gökyüzü, şairin 3. şiir kitabıdır.