Puan vermedi·384 syf.··Beğendi
···Okunma: 21 Kasım 2023 22:48 PARİS'TEKİ EV
Yazar: Kelly Bowen
"Bazıları ülkeleri uğruna savaşmak adına her şeyi riske atar, bazıları ilkeleri uğruna savaşır, diğerleri de yakınları için."
GÜVEN HER ŞEYDİR...
♡
Herkese Merhaba
Bugün sizlere işgal altındaki Paris'in tehlikelerini cesaret ve merhametle atlatan Lia ve Estelle 'in yürekleri acıtan tarihi hikâyesini konu alan "Paris'teki Ev" kitabının yorumu ile geldim. Bu hikâye 1942 - 2017 yılları arasında Nazi Almanya 'sında geçiyor. Üstelik Bowen gerçek kişilerden ve olaylardan yola çıkarak yazmış bu eserini.
Yazar iki kadın üzerinden zalimliğin, acımasızlığın içinde parıldayan sanatın, arkadaşlığın, sevginin gücünü oldukça güzel ve etkileyici bir şekilde işlemiş. Özellikle o tabloları gerçekte görmek isterdim. Kim bilir nasıl güzellerdi..
2017
Anneannesinden ona miras kalan bir dairenin bilgisini alan Lia, elindeki belgelerle birlikte daireye gider. Daireye girince gördükleri karşısında nutku tutulan ve bir tavşan deliğine düşmüş gibi olan Lia, gördüklerine inanmakta epey zorlanır.
Neden mi?
Çünkü, yetmiş seneyi aşkın bir süre gizli kalmış her biri birbirinden değerli sanat eserleri, pahalı ve özel tasarım elbiseler, yılların biriktirdiği toz arasından göz kırpan Nazi yanlısı dergiler, üst komutadaki Nazi askerlerinden sevgi dolu notları görür..
Gördükleri karşısında şoke olan Lia, tüm bunlar hakkında ne düşüneceğini şaşırır ve Gabriel 'den yardım ister. Her ikisinin araştırmalı sonucunda olaylar öyle bir yerde bağlanır ki..
Gabriel 'in gizli ressamlığı da ayrıca etkileyiciydi..
Peki bu anneanne nasıl bir geçmişe sahipti?
1942, Paris
İşte beni asıl etkileyen dönem ve bölümler de bu yıllar oldu..
Estell - anneanne
Tanınmış iyi bir aileden gelen ve bir o kadar da güzelliği ile dikkat çeken Estelle, Almanların işgal ettiği şehirde savaşın zorluklarından uzak, yaşamını sürdürmeye çalışıyordu. Ancak bir gün Naziler en yakın arkadaşı Rachel 'ı ve ailesini götürmeye geldiğinde Estelle 'in hayatı da bir daha asla eskisi gibi olmayacak, günden güne çeşitli zorluklarla mücadele vermek zorunda kalacaktı. Sonrası mı?
Orası da kitapta tâbi..
Ahh Aviva.. Ahh Sophie..