2023 41. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2023 11:56
Dune Tanrı İmparatoru Kitap Yorumu Kitap serinin 4. Kitabı. Şunu belirtmeliyim ki 1. Kitaptan sonra en beğendiğim kitap bu oldu. Zaten seri 1. Kitaptan sonra bir durağanlaşıyor ve hep aynı konu üzerinden gidiyordu. Bu kitap ise tamamen farklı bir evrene gelmiş gibi hissettirdi. Bunun sebebi ise binlerce yıl ileri gitmiş olmamız. Bizim col gezegenimiz artık yemyeşil bir gezegen olmuş. Sadece çok ufak bir çöl kısmı hayatta kalmayı başarmış. 3. Kitapta İkizlerden Leto tahta geçmişti. Bu kitapta hala yaşıyor. Hayatta kalabilmesinin sebebi de bir nevi başkalaşım geçirmiş olması. Kendisi hem bir kum solucanı, hem insan, hem balık. Bir Tanrı İmparatoru olmuş Leto. Korku ile hüküm sürüyor bir nevi. Ayrıca onu alt etmeye çalışan bir suikast ekibi var. Yeni yeni karakter ile tanışıyoruz kitapta. Bu karakterler benim hoşuma gitti. Kullanılan teknoloji de oldukça güzeldi. Kadınların ön plana çıktığı bir kitap olmuş. Genel hatlarıyla ben kitabı beğendim. Serinin yavaş yavaş sonuna geliyorum. Benim için hem ağır hem güzel ilerliyor bu seri. Bakalım bir sonraki kitapta neler olacak.
2023 Okuma Raporları
Dune Tanrı İmparatoruFrank Herbert · İthaki Yayınları · 20214,140 okunma