2023 49. kitabı
Genellikle romantik kitaplara pek dalmam ama buna ve onunla ilgili TikTok editlerine rastladım; bu, yetenekli ama tanınmayan bir kadın karakterin, kendi oyununda bir erkek meslektaşını gölgede bırakması temasına olan düşkünlüğüm nedeniyle ilgimi çekti. "Warcross"ta da böyle bir konu vardı. Bu yüzden okumaya karar verdim ve artık beğenip beğenmediğimden emin değilim. Ana kahramanımız Mallory'den başlayarak karakterlerle başlayalım. Ailesine, özellikle de bacak hastalığına (ya da bazı hastalıklara - ayrıntılar konusunda emin değilim) yakalanan annesine bakmakla görevli ve iki zor kız kardeşi var. Genel olarak Mallory'yi sevimli buldum ve hikaye boyunca onu destekledim. Ancak onu biraz olsun sarsmak istediğim anlar da oldu. Çoğu zaman dünyanın yükünü omuzlarında taşıyor, tüm talihsizlikleri kendisine atfediyor ve sürekli olarak kendini yetersiz gösteriyor. Bu başlangıçta iyi bir karakter kusuru gibi görünse de yazar bunu etkili bir şekilde uygulayamadı. 350 sayfalık Mallory'nin güven ve baba sorunlarına katlanmayı zor buldum. Babasıyla satrancı bırakmasını alakasız buldum çünkü babasının yaptığı şey, satrancı bırakmasıyla alakasızdı ve kendini suçlaması çok saçmaydı. Gerçek bir bağlantı yoktu ve Mallory haksız yere babasının kusurlarından dolayı kendisini suçluyor. Şimdi gelelim sinir bozucu kısma: Mallory'nin annesi ve kız kardeşleri. Onlara sinir oldum. Daha önce sinir bozucu karakterlerle karşılaşmıştım ama bunlar çok gıcıktı. Yazarın onları neden bu şekilde tasvir ettiğinden emin değilim ve bunun kasıtlı olduğuna da inanmıyorum. Mallory gece gündüz yorulmadan onlar için çalışmasına rağmen asla minnettarlıklarını ifade etmediler. Bunun yerine “lütfen bunu da mahvetme” gibi yorumlar yapıp onu kontrol manyağı olarak etiketliyorlar. Mallory kendini savunmuyor ve bu beni okurken onların ölümünü düşünmeye itti. Bunun için özür dilemeyeceğim. Nolan'a gelince, onun üzerinde çok fazla durmayacağım çünkü karakterini çok beğendim. Mallory'ye iyi davrandı, ilişkileri keyifliydi ve herhangi bir red flag davranışı olmayıp anlayışlı ve destekleyiciydi. Yazım dili ortalamaydı; düzgün ama nefes kesici değildi. Beklentilerim yüksek değildi, aynı durum hikaye için de geçerli. Her ikisi de eğlenceli ve tempoluydu. Romantizm iyiydi ama geliştirilebilirdi. Genel olarak bu kitaptan keyif aldım. Kahkahalara, kızgınlığa ve hatta öfkelenmeme neden olsada eğlenceli bir okumaydı. Almaya karar verirseniz beklentilerinizi azaltın.
Check & MateAli Hazelwood · G.P. Putnams Sons Books for Young Readers · 2023424 okunma