2023 43. kitabı
Özkan İrman'in okumuş olduğum ikinci kitabı. Bu kitap yazarımızın yakın arkadaşı ve aynı zamanda dünürü olan Abdi Gazioğlu için yazdığı bir kitaptır. Peki Abdi Gazioğlu kimdir? -Eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu'nun kardeşi ve aynı zamanda da Bursa Devlet Hastanesi eski Başhekim yardımcısı,çok sevilen bir simadır. Kitapta yazarımızın Abdi Bey ile tanışmaları,yakın arkadaş-dost olmaları ve hatta araya bazı pürüzler girmiş de olsa dünür olmaları anlatılmıştır. Fakat bu güzel dostluk,Abdi Bey'in tarjik bir kaza geçirmesi sonucunda yarım kalacaktır. Yazarımız da onun anısına bir şeyler bırakmak istemiştir. Abdi Bey'i hatıralarda yaşatmak için  hayatına girmiş olan her insandan onu anlatmlarını isteyecektir. Mektup yolu ile,Abdi Bey'le bağlantısı olan herkes güzel anılarını fotoğraflarını gönderecektir. Çoğunlukla zaten kitap mektuplardan ve bu fotoğraflardan oluşmaktadır. Yazarımızın da dediği gibi: "Bazı insanlar vardır.Bizzat varlığı süstür.O süsler yüreğe takılır,bir daha da çıkarılmaz. Abdi Gazioğlu da bir süstü.Sadece benim değil,herkesin süsüdür." Fazlasıyla duygu yoğunluğu olan bir kitaptı. Abdi Beyin ruhu şad olsun. Yazarımızın da emeğine sağlık.
Edebiyat & Roman
SüsÖzkan İrman · Majör Yayınları · 202143 okunma