···Okunma: 06 Ekim 2023 00:00 "Gün doğarken,
Kalplere ağ kuran putların üzerine."
Bazı kitaplar okunur, bazıları ise ruh'a dokunur.
Gün Doğarken'i okumadım sadece.Tüm yaşantımı sorguladım, doğru bildiğim ne çok yanlış var öğrendim ve en önemlisi aynada kendimle yüzleştim.
Doğu-Batı arasında kalmış bir ülkenin gerçekleri...
Ne oldu da kendi özümüzden, değerlerimizden, dinimiz, inancımız, âhlakımızdan bu denli uzaklaştık?
"Oysaki burası bir tarla idi ekip biçip gidecektik."
Hangi vaatlere sattık o aymaz ruhlarımızı?
Batı'nın bize modernizm adı altında dayattıkları gerçekten gerekli miydi yoksa cazip mi geldi?
Mesleğinde başarılı, âdeta kendi put'unu yaratan, gözünü hırs, başarı bürümüş, farklı düşünceyi, ideolojiyi önemsemeyen, herkese tepeden bakan.
Ailesini, çevresindekileri de yanlışlıklara sürükleyen atesit bir Cerrah Murat.
Her ne kadar babasının istediği gibi yetiştirilip, eğitim alsa da hakikatle yüzleşip özüne dönen Ela.
Masum, saf sevgisinin esiri olan, günahı tadan, kandırılan, yıllarca zindana attığı Yusuf'unu arama peşine düşerken Yaradan'ı bulan Gönül.
İffetin,edebin, bir erkeğe en güzel ne yaraşırın temsili
Züleyha'ya karşı Yusuf olmayı öğreten, evlatlık verildiği ailede muhteşem yetiştirilen Yusuf.
Sadece eşi istediği için inandığı değerden, başörtüsünden vazgeçen Nermin.
Karşılaştığı onca tuzak, hileye rağmen asla doğrularından, maneviyatından vazgeçmeyen Zeynep.
Doğurduğu evladından âdeta nefretin eşiğine gelmiş Hacer.
Bizler yaşamadık evlatlarımız yaşasın mantığında aileler.Kübra, Meryem, Emel kendi evlerinden aldıkları ışıkla, aydınlığın peşine düşen hayatlarının baharında gençler.
"Bu dünya tuzaktır, tanesi de istek."
Karanlığın sadece gökyüzünde olmayıp, insan hayatında, kişiliğinde, kalbinde, evinde olduğu gerçeği? Bu karanlıktan kurtulmak için ise karşılaştığımız olaylar, kişilerin hayatımızda neleri değiştireceği.Nefret, sevgi,cehalet,boş amaçlar uğruna zayi olan gençlik, zıtlıklar ve en büyük düşmanımız kendi nefsimizle olan sınavımız...
Okurken düşündüm, hissettim,yaşantıma ekledim...
Putların yıkılması, her doğan günün ne umutları beslediğinin farkında olmak umuduyla.
Yazarımızın kalemine sağlık.
Kitapla kalın.