2023 51. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2023 18:11
1848 yılında ilk basımı gerçekleşmiş Kamelyalı Kadın, üç silahşörler ve Monte Kristo Kontu gibi eserleri yazmış olan Alexandre Dumas’ın oğlu, Alexandre Dumas Fils tarafından yazılmıştır. Kitaptaki karakter Marguerite, yazar Alexandre Dumas’ın sevgilisi Marie’den esinlenerek ortaya çıkmıştır. İnanılmaz derece sürükleyici bir aşk romanı.. okurken çoğu yerlerde duygulandım. Fedakarlıklar, kalp kırılmaları, göz yaşları, acılar, pişmanlıklar duygusal çöküntü yaşatacak ne varsa içinde. Dumas’ın bu eserde kaleminde düşmüş kadınlara karşı bir savunma gördüm. Çoğu yerlerde yapılan güzellemeler ilgimi çekti. Bu kadar kötü ve kirli hayat içerisindeki yaşamda saf ve fedakarlık barındıran aşk dikkat çekici. Toplumun gözündeki yeri kitaptaki karakter tarafından yer yer dile getirilmiş olmakla beraber ifade ediş şekilleri de insanın bir içine dokunmuyor değil. Kimse kimsenin hikayesini bilmiyor öyle değil mi?Ben okuduğum kitaba kendimi kaptırmak istiyorum, beni kendine bağlasın bir de üstüne hüngür hüngür ağlamak istiyorum diyorsan al oku salya sümük ağla diyorum o zaman; çünkü bu eseri okuyup ağlamaktan gözleri şişmiş arkadaşlarım var. Biz kitabı Begocum ile birlikte okuduk ama ağladık mı yok. Hiç duygusal değiliz Begorellam!Ama kitap etkileyiciydi kabul ediyorum. Bu aralar pek kitap yorumlama havamda değilim uzatmayayım hem da ınstagram sayfamda paylaşırken beni yine yorum kısmına yazmaya mecbur bırakmasın. Vee canım Begocuuum @Begorellaa Bu eseri okurken bana eşlik ettiğin için sana çok ama çok teşekkür ederim. “Gülmeye bakın; yaşam çok güzeldir dostum, ardından baktığınız cama göre değişir.”syf.110
Kamelyalı KadınAlexandre Dumas (fils) · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201924,1bin okunma
1 +1'leme