2023 16. kitabı
Ah aşk sen nelere kadirsin... Aslında aşk konulu olsada insanın ulaşılmaz olana duyduğu derin tutkuyu anlatıyor. Hani derler ya, kavuşulsaydı aşk olmazdı, tamda öyle bir roman. Ayrıca Goethe'nin ilk romanı. Kendi yaşamından bir ilhamla yazdığı bu romanı gerçekten okunmaya değer ve samimi bir kitap olmuş. Goethe'ye sahip olduğu ünü kazandıran Genç Werther'in Acıları kitabı, özellikle yayımlandığı yıllarda dönemin Almanya'sında büyük bir etki yaratmıştır. Genç Werther'in Acıları kitabının konusu, genç ressam Werther'in karşılıksız aşkla intihara sürüklenişidir. Werther'in düşsel dostu Wilhelm'e yazdığı mektuplardan oluşan eser, karşılıksız aşkı anlatma konusundaki başarısıyla okurlarını derinden etkilemiştir. Yazar, Genç Werther'in Acıları kitabında Werther'in Charlotte'ye duyduğu karşılıksız aşkı aforizmalarla ve romantik edebiyat tarihine geçen cümlelerle aktarmıştır. Sevgi ile tavsiye ediyorum
Roman-Edebiyat
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024150bin okunma