2023 89. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2023 23:54
Abdullah Galip Bergusi; 67 kez müebbet, 5 bin 200 yıl süreyle insanlık tarihinin en uzun hapis cezalarından birini alan Mücahid. Hâlâ hapishanede olmasına rağmen bizlere bu eserleri sunması onun gerçek bir direnişçi olduğunun kanıtıdır. Bıkmadan ve usanmadan Filistin'deki zulmü anlatmaya devam eden ve edecek olan Mücahid Rabbim yâr ve yardımcınız olsun inşallah. Kitabı beğendim ve herkesin en azından Filistin ve Kudüs hakkında okuyup bilinçlenmesi gerektiğini düşündüğüm bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitap her ne kadar 2011 yılında yazılmış olsa da maalesef bahsettiği durum Filistin'in günümüzde ki versiyonu ile aynı konuları ele alıyor. Yıllar geçse de üstünden zulüm hala aynı zulüm, zalim hâlâ aynı zalim. Abdullah Galip Bergusi'nin kaleminden okuduğum ilk kitaptı. Bir günde bitirilebileceğiniz ancak etkisinden hemen çıkamayacağınız bir kitap. Özellikle bazı cümleler sizi saatlerce düşündürebilir.. Filistin adında avukat bir hanımefendi ve Abdülkuddüs adında Siyonistlere esir düşmüş, hapishanede kalan bir komutanın gözünden olayları izliyorsunuz. En acı tarafı da bu hikayelerin gerçek yaşantıları barındırması. Günümüzde aklımıza gelenlerden, gözümüzün gördüğünden daha fazla zulmün orada yaşanıyor olması ve buna rağmen orada ki Müslümanların bir an olsun Allah'a olan inançlarını yitirmemeleri, ümitlerini kaybetmeyişleri ve teslimiyetleri... sübhanallah denilecek türden Rabbim tez zamanda ve hayırlısıyla onları muzaffer eylesin inşallah. İnce mesajlar içeren bir kitap olduğunu düşünüyorum, özellikle Filistin'in, Kudüs'ün sembollerinin üzerinde çokça duran bir kitap. İnce mesajlar barındıran muhteşem bir eser herkese tavsiye ederim vesselam.
FilistinAbdullah Galib Bergusi · Ekin Yayınları · 20231,336 okunma