Bu Muydu?
2023 21. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2023 19:48
Kitabı okumayı çok uzun zaman ertelemiştim ruh halimi kötü etkiler diye ama etkilemedi hatta sıktı. Melankolik bir kitap olduğunu pek çok yerde duymuştum, bu anlamda çok büyük beklentilerle başladım ama nerede başlayacak bu dram diye okudum kitabın yarısını. Kitaptaki hiçbir karakteri sevmedim. Werther karakterini kendini korkak, özgüvensiz bir karakter olarak tasfir ediyor kitap boyunca sevdiği kadın Charlotte'yi ise bir rahibe gibi kendi deyişiyle melek gibi anlatmış. Charlotte çoğu kısımda bana soğuk, sert ve anlayışsız bir öğretmen gibi geldi. Normal hayatta da bu tarz çiftleri hiç sevmem kitapta da sevmedim. Kitabın özellikle sonlarında hiçbirşeyin Werther'in anlattığı kadar mükemmel olmadığını kısmen görüyoruz bu benim Werthere daha da sinir olmama sebep oldu. Werther kendi hariç her şeyi kusursuz olarak tasvir etmeseydi belki bu kadar sinir olmazdım ama kendini değersiz gören bir insanın bakış açısıyla okuyoruz kitabı. Bir gün kitabı tekrar okursam sever miyim yada empati kurabilir miyim bu karakterlerle diye merak ediyorum. Sonuçta kitabın "okuduktan sonra intihar edildi" şöhretini yabana atmamak gerek.
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · İndigo Yayınları · 2017150bin okunma