Herkese merhaba ⚘️⚘️
Bu güzel eseri yorumlamak oldukça zor, her sayfasında ayrı bir hüzün ve göz yaşı var, her sayfasında geleceğe umutla bakan her şeyin en iyisini en güzelini düşünen ve bir kalbi kırmaktan korkan insanlar var(Tabi Fatma'nın ailesi hariç)
Bu yüzden bende okurken hissettiğim duygu yoğunluğundan bahsetmek istiyorum. Daha kitabın ilk sayfalarında ağlamaya başladım, nereden geldiğini bilmediğim bir hüzün geldi oturdu yanıma ve son sayfalara kadar da eşlik etti bana(Belkide aklıma babam geldiği içindir bilemiyorum, onunda çok genç yaşta kaybettim şimdi tam olarak yüzünü de hatırlayamıyorum, geriye kalan birkaç anı ve eskimiş fotoğraflar var sadece) ve açıkça itiraf etmem gerekirse ben bu kitapta ağladığım kadar hiçbir kitapta ağlamadım hatta son sayfaları okurken o kadar zorlandım ki tarifi imkansız bir duygu bu, ah Rıza dedim sen be güzel adammışsın, ne güzel kalbin varmış kısacık hayatında ne çok insanın yüreğine dokunmuşsun. Hele Rıza ve Fatma birbirlerini öyle güzel sevmişler ki hayran olmamak elde değil ve ben onların hikayesini okurken yüzümde hep bir gülümseme vardı, tabi her hikayenin birde kötü kahramanı olur değil mi? Fatma'nın ailesinin tavırları sinirlerimi o kadar bozdu ki, yaptıklarının hiçbir mantıklı açıklaması yok sen sevsen de sevmesen de ( ki Rıza abi sevilmeyecek adam değil) kızının gönlü düşmüş, niye saçma sapan hareketlerde bulunuyorsunuz anlamıyorum ki, zaten kavuşamadılar azıcık mutluluğu da onlara çok gördünüz hem Rıza abiden iyisini mi bulacaktınız ne oldu şimdi pişmanlığınızla baş başa kaldınız iyi mi oldu böyle keşke daha ılımlı olsaydınız, yada keşke Rıza ve Fatma kaçıp evlenseydi birazcık mutlu olurlardı belki kısacası dostlarım ben çok güzel bir hikaye okudum, yazarımız bu kitabı ileri derecede kanser hastalığıyla mücadele ederken kaleme almış, henüz 4 yaşındayken kolon kanserinden kaybettiği dayısının anısını yaşatmak ve zor da olsa kendi hastalığıyla mücadele ederken bizleri de Rıza abinin güzel kalbiyle tanıştırmak istemiş. İyiki de böyle bir karar vermiş çünkü ben Rıza abiyi çok sevdim keşke daha yakından tanıma şansım olsaydı. Sizlere de tavsiyem mutlaka Rıza'yı okuyun en azından bu güzel insanın anısını yaşatmakta bizim de bir payımız olsun ⚘️⚘️
Emeğinize yüreğinize sağlık yazarım kaleminiz daim olsun inşallah
Yeni yorumlarda görüşünceye kadar kitaplarla ve sevgiyle kalın ⚘️⚘️
@ayfer_savas_aydin Ayşe Nur @destekyayinlar
RızaAyfer Savaş Aydın · Destek Yayınları · 202346 okunma