"Doğru kişiyi sevmişti.
İlk andan itibaren hiç şüphe etmemişti.”
Selamün Aleyküm
Bugün sizlere severek bir o kadar da hüzünle okuduğum bir kitap ile geldim.
Gerçek bir hayat hikayesi olması, beni kendine çeken büyük bir unsurdu...
Kitabı bitirmeden kaç defa arka sayfada bulunan albümü ziyaret ettim bilmiyorum.
Bir çok sayfada gözyaşlarıma hakim olmadığım gibi, bazı sayfalarda da yüzümü güldürdü.
Yazarın dili sade, samimi ve duygusal.
Gerçek bir hayat hikayesi olduğu için anlatımı oldukça içten ,sıcacık ve dokunaklı.
Kolon kanseri teşhisi konulan yazarımız, zorlu bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşmuştur. Bu süreçte, aynı hastalık nedeniyle 24 yaşında kolon kanserinden hayatını kaybeden dayısı Rıza'dan kalan mektupları, hatıraları ve albümlerden çıkan gülen yüzüyle okuruna ailesini ve geçmişini sunuyor.
Okur Rıza'nın doğum ve ölüm arası yaşantısına şahitlik ediyor.
Kitap, sadece bir bireyin değil, bir ailenin yasla, umutla ve sevgiyle sınandığı bir dönemi anlatıyor. Yazar, dayısının geride bıraktığı mektupları temel alarak onun iç dünyasını, hayallerini, aşkını ve yaşama tutunma çabasını kaleme alıyor.
Aile bağları ve sevgi ,hastalıkla mücadele,genç yaşta kayıp,anılarla yüzleşme,umut ve yaşam arzusu, arkadaşlık bağları,dönemin siyasi iniş çıkışları gibi temaları barındırıyor.
Geçmiş zaman günümüz ekseninde bir anlatım ile okurunu Rıza ile bütünleştiriyor.
Rıza, ( Allah Rahmet Eylesin) benim unutamayacağım sevdiğim bir yakınım oldu.