2023
Destek Yayınları
9786254419607

2023 286. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2023 15:33
Bazı insanlar büyüyemiyor, yaşlanamıyor. Kader izin vermiyor onların da herkes gibi yaşlılık fotoğraflarının olmasına. 27 yaşındaydık canım arkadaşım, tek dostum Uğur’u bağırsak kanserinden
2025 96. kitabı
"Doğru kişiyi sevmişti. İlk andan itibaren hiç şüphe etmemişti.” Selamün Aleyküm Bugün sizlere severek bir o kadar da hüzünle okuduğum bir kitap ile geldim. Gerçek bir hayat hikayesi olması, beni kendine çeken büyük bir unsurdu...  Kitabı bitirmeden kaç defa arka sayfada bulunan albümü ziyaret ettim bilmiyorum.  Bir çok sayfada gözyaşlarıma hakim olmadığım gibi, bazı sayfalarda da yüzümü güldürdü. Yazarın dili sade, samimi ve duygusal. Gerçek bir hayat hikayesi olduğu için anlatımı oldukça içten ,sıcacık ve dokunaklı. Kolon kanseri teşhisi konulan yazarımız, zorlu bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşmuştur.  Bu süreçte, aynı hastalık nedeniyle 24 yaşında kolon kanserinden hayatını kaybeden dayısı Rıza'dan kalan mektupları, hatıraları ve albümlerden çıkan gülen yüzüyle okuruna ailesini ve geçmişini sunuyor.  Okur Rıza'nın doğum ve ölüm arası yaşantısına şahitlik ediyor.  Kitap, sadece bir bireyin değil, bir ailenin yasla, umutla ve sevgiyle sınandığı bir dönemi anlatıyor. Yazar, dayısının geride bıraktığı mektupları temel alarak onun iç dünyasını, hayallerini, aşkını ve yaşama tutunma çabasını kaleme alıyor. Aile bağları ve sevgi ,hastalıkla mücadele,genç yaşta kayıp,anılarla yüzleşme,umut ve yaşam arzusu, arkadaşlık bağları,dönemin siyasi iniş çıkışları gibi temaları barındırıyor.  Geçmiş zaman günümüz ekseninde bir anlatım ile okurunu Rıza ile bütünleştiriyor.  Rıza, ( Allah Rahmet Eylesin) benim unutamayacağım sevdiğim bir yakınım oldu.
2023 166. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2023 19:18
RIZA . İleri derecede kanser hastası  olan yazar hayata tutunma yolculuğunda yazmanın iyileştirici gücüne sığınır. Bu yolculukta yorgun bedeninde ve yıpranan ruhunda kanserin bıraktığı izleri tek
2023 68. kitabı
Selam dostlar, Bugün size Ayfer Savaş AydınAyfer Savaş Aydın hanımefendinin kaleminden dökülen #rıza isimli kitapla geldim. Yazarımızın kendi hayatindan kesitlerle dolu olan kitabımız duygu dolu satırlarla karşılıyor sizi. Yazarımız günümüzün amansız hastalığı kansere yakalanınca yazarlık atölyesine yazılır ne yazması gerektiğini düşünürken dayısının hayatını yazmaya karar verir. Annesinden aldığı dayısının ve ailesinin yazdıkları mektuplarıda kitabımıza renk katmış. İki farklı zamanda yaşayan dayı yeğen hikayesini okuyoruz kitapda. Her ikisininde farklı zamanlarda yaşadığı hastalık ve bu hastalıkdan dayısını kaybeden yazarımızın dayısı hakkindaki araştırmalarına, dayısının Fatma'ya olan aşkına mektupları okurken şahit oluyoruz. Yazarımızla ve dayısıyla tanışacaginiz çok güzel bir kitap. İçten duygusal bir kitap çok bizden olan bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim.
2023 355. kitabı
RızaRıza Ayfer Savaş AydınAyfer Savaş Aydın #rıza #ayfersavaşaydın #destekyayınları
2025 12. kitabı
Ayfer Savaş Aydın, Rıza... "Daha yirmi dört yaşında hayatının baharında gencin on beş günlük ömrü kalır mı?" Bazı kitaplar vardır, sadece okuduğunuz bir hikâye değil, bir insanın kalbinde
Edebiyat & Roman
2024 6. kitabı
. . Kitabı bugün bitirdim ve yorumunu paylaşmak istiyorum. Yorumu yazarken de ağlıyorumKitabın yarısından sonrasını ağlayarak okudum ve uzun zamandır ilk defa bir kitap beni hüngür hüngür ağlattı. Ah
2024 12. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2024 11:30
“Daha yirmi dört yaşında hayatının baharında gencin on beş günlük ömrü kalır mı?” Ben daha önce en azından ismen aşina olmadığım kişiler hakkında biyografi kitabı okumamıştım. Rıza hakkında bildiğim
2023 31. kitabı
Herkese merhaba ⚘️⚘️ Bu güzel eseri yorumlamak oldukça zor, her sayfasında ayrı bir hüzün ve göz yaşı var, her sayfasında geleceğe umutla bakan her şeyin en iyisini en güzelini düşünen ve bir kalbi
2023 28. kitabı
Merhaba dostlar Sizlere nasil, nereden ve nasil giris yapacagimi bilemedigim bir eser ile geldim. Ayfer ustadimin dayisi olan #Riza ile geldim. Aslinda kitabin basindan sonuna, gozyaslarimla islattigim sayfalari Ayfer ustadim ve dayisi Riza ile birlikte okudum. Aramiza Riza dayimizin sevdigi Fatos ablamizda katildi. Ustadimin ailesiyle tanistim. Gecirdigi kanser tedavileriyle birlikte okumanin muhtesem gucune yonelen ustadimiz, kapali kapilar ardinda kalan dayisi Riza'nin hatiralari, anıları, O'na ve O'nun yazdigi hatta O'nunla ilgili yazilan mektuplarla bizleri 70'li yillara gotururken o anlari oyle yasatiyor ki ah be Riza dayi simdi yasasanda birlikte seninle muhabbet etsek, istisareler yapsak, Fatos ablamizla, Nejla, Leyla Ablamizla buyuk sofralarimizda guluslerine sahitlik etsek demeden kendimi alamadim. Bilmedigi hastaligi, agrilarinin sebebiyetiyle gittiği hastanelerden donemeyen, Fatoş'una hasret ozlemle O'nu bekleyen, tum arkadaşlarina yoldaş olmus, dost, arkadaş, çocuklarla cocuk olan 7den 70e sevilen sayilan, herhangi bir konuda hep O'na danisilan, ailenin bitanecik Riza'si yaktin beni Riza dayi yaktin Okurken Araç'ta senin yasadigin yillarda yasamak seninle tanismak oyle istedim ki belkide ben okurken hissetmissindir be dayi. Ayfer ustadimin icindeki anlamdiramadigi hisleri, gecirdigi kemoterapiler ve agactaki kiz cocugu ile birlikte daha kitabin basindan sonuna dedigim gibi gozyaslarimla okudum. Dayisi Riza'nin, Fatoş ablamizla birbirine aşki, bagliliklarindan, ailenin en ufagindan en buyugune kadar ailemden biri olarak sizleri seviyorum ve sayiyorum. İyi ki beni Riza dayinizla tanistirmissiniz Ayfer Savaş AydınAyfer Savaş Aydın minnettarim. Herkes, her okur mutlaka Riza dayi ile tanışmali.