2023 76. kitabı
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #anamnesis adlı bir kitap ile geldim. Simge 18. Yaş gününü sevgilisi ile kutlarken aniden bayılır ve hafızasını kayıp eder. 9 yıl boyunca tedavi görür iyileşmek için lakin etrafında ki herkesin onu bir denek olarak kullanılmasına yardımcı olduklarını en çok da sevgilisi Atlas’ın bu oyunda büyük bir rolünün olduğunu bilmemektedir. Denek olarak kullanılan Simge 9 senenin sonunda bir şeyler hatırlamaya başlar. Simge’nin kafası karışmaktadır. Galip, Pelin ve Kamil ilacı yapan ve denek olarak Simgeyi seçen kişilerdir. Sanem Sinem’in psikoloğu olarak onu tedavi eden ama aslında bu oyun için çalışanlardan biridir. Atlas Sinem’in sevgilisi olduğu halde oda bu oyuna alet olmuştur. Lakin Atlasa da ilaç verip bapımlı yaptıklarını çok sonradan öğrenir Atlas... Sürekli ilacı kullanmalarını sağlayıp hafızası yerine gelmesin isterler bunun için her taraftan kuşatmışlar Simgeyi. Bunaların hiçbirinden haberi olmayan Simge bir gün bir davetiye alır İzmirde Sokrates’in sorgulama tekniği üzerine bir sunum yapması isteniyordu. Öncesinde falcı bir kadın bu davetiyeden bahsetmişti orda Anıl adında biri senin hayatını değiştirecek demişti. Bunun etkisinde de kalarak İzmir’e gider sunum için ve orda Anıl ile karşılaşır. İlaçlarını bırakır Nurhayat hanım ile tanışır ona büyük destek çıkar. Güneş’in seansına girer ve ordan sonra neler oluyor? Atlas ilaçlarla bağımlı halde geldiğini nasıl öğreniyor? Anıl kimdir? Simge bu oyunu çözebiliyor mu? Hikayenin sonunda Simge nereye yerleşiyor? Bu sorulanların cevaplarını okuyarak öğrenin. Güzel felsefik bir okuma oldu, sizde bu tarz seviyorsanız tavsiyemdir. Yazarın kalemi daim olsun.
İnsan ve Hayat
AnamnesisA. Zeynep Kutuklu · İkinci Adam Yayınları · 20219 okunma