2023 108. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2023 19:21
çok uzun bir eleştiri olmayacak fakat konusunu bilmeyerek kapağını sevdiğim için aldığım kitapların en iyisiydi. Zaten J.K. Rowling yazıyorsa kötü olma ihtimali yoktur diye düşünüyordum, haklı olduğumu bir kez daha anladım. Çocukların okuduğunda çok güzel dersler çıkaracağı bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ben de okurken çok keyif aldım. Jack ve Noel Domuç'unun maceraları bazen beni heyecanlandırdı, bazen kısa süreli de olsa içimde burukluk oldu ama genel olarak harikaydı. Bir iki günde bitirilecek bir kitap fakat ben araya birçok şey sığdırdığım için okumam uzun sürdü. Müsait bir anımda okusaydım kesinlikle gün içinde bitirirdim. Jack adında bir çocuğun yıllar boyu sahip olduğu, Noel Domuçu adını verdiği bir oyuncağını kaybetmesiyle atılıyoruz maceraya. Öncesinde biraz hikaye okuyoruz fakat asıl konu orada başlıyor. Aslında kendisi kaybetmiyor, biri yüzünden oyuncağı kayboluyor. Jack, yıllarca en yakın arkadaşı olarak gördüğü oyuncağını kaybettiğinde çok üzülüyor. Jack'in bu kadar üzüldüğünü gördüklerinde ona aynı oyuncağın yenisini alıyorlar fakat Jack, bunun kendi Domuç'u gibi olmadığını söyleyerek sinirini belli etmeye devam ediyor. Bir gece, ailesi uyurken dışarı çıkıp Domuç'u aramaya karar veriyor. Ta ki oyuncakların noel gecesi konuşabildiğini ve kaybolan eşyaların kaybolanlar diyarına gittiğini öğrenene kadar. Spoiler vermek istemediğim için devamını anlatmayacağım. Sizi yormayacak, çerezlik, akıcı bir kitap arıyorsanız seçenek olabilir. Ben çok keyif aldım, umarım siz de seversiniz.
Edebiyat & Roman
Noel Domuçu ile Jack'in Müthiş MaceralarıJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 2023752 okunma