Merhaba
Bugün sizlere Kitap Müptelası yayınlarından Selami Çınarcı kaleminden Tinsel Kopuş kitabı ile geldim.
“Doğuyoruz,büyüyoruz,düşünüyoruz,öğreniyoruz,hissediyoruz,çalışıyoruz,evleniyoruz,ürüyoruz sonra yaşlanıp ölüyoruz.Tabii,herkes bu kadar şanslı değil.Kimisi bebekken,kimisi gençken,kimisi de hiç günyüzü görmeden ölüyor.”
Yazarın notu,ilk söz kısmından başlıyor kitap sizi içine çekmeye ve kitabını bir yolculuk esnasında bagajda kaldığı zaman diliminde,gözlerini kapatıp kurgulamış,sade akıcı kalemiyle de sizi düşündüren,sorgulatan bir kitap.
Affan,ona bu ismi dedesi vermiş anlamı da “kötülükten kaçınan,temiz”demekmiş torunu ismi gibi olsun istemiş,ama Affan altı aylıkken bu dünyaya gözlerini yummuş dedesi. Sorumsuz eve sadece dinlenmek için gelen bir tır şöförü babası ve ilgisiz,acımasız bir annesi ve birde babasının ona aldığı sapan vardı. Oyuncaktan çok bir suç makinesiydi Affan’ın elimde. Sazlıkta bir anne ördek gördü hiç acımadan sapanıyla öldürmüştü,yemek için merak ettiği ördek yumurtalarına ilerledi ama bir şey oldu yumurtadan çıkan bir civciv ona kendisini hatırlattı.Gözyaşları içinde kendini sorguladı “ Ben Kimim?,Hayatın anlamı nedir?, Neden varım?” sorularıyla kendini aramaya başlıyor. Annesinin zoruyla okula giden Affan artık okuyacak,öğrenecek,sorgulayacaktı yükselen notları da bunun kanıtıydı,okuduğu kitaptaki bir söz onu çok etkilemişti “ Sorgulanmamış hayat yaşanmaya değmez” Affan artık eskisi gibi değildi, “ Eski Beni yok edip, Yeni bir Ben” yaratmaya karar verdi.
Affan çıktığı bu yolculukta bizleride dahil ediyor onunla birlikte sizde kendinizi,hayatı sorgularken buluyorsunuz. Hakikati bulma ve kendine yeni bir kimlik edinme süresince sizde Affan’a bu yolculukta eşlik etmek istiyorsanız okumanızı tavsiye ederim.
Ben yazarımızın kalemimi çok sevdim 215 sayfayı Affan’ı elimden bırakamadan okudum,yazarımızın Zirvelerin Ötesinde kitabını da çok merak ediyorum.
Sizler yazarın kalemiyle tanıştınız mı? Bu tarz okumaları seviyor musunuz?