2023 286. kitabı
#aylin Aylin Gerçek Terapi Notlarıyla Herkese Merhabalar... Sizlere gelir gelmez gerek ismi gerek kapağı ve gerekse de arka kapağı ile merak ettiğim bir kitap ile geldim. Gerçek hikayeler okumak insanı fazlasıyla etkiliyor. Ardahan'dan Ankara'ya oradan da İstanbul'a doğru uzun soluklu bir yolculuktu Aylin ki... Uzun ama yorucu... Sekiz çocuklu bir ailenin kızı olarak dünyaya ya gelir Aylin ondan sonra da kardeşi olur. Küçük güzel bir köyde kendince yeri olan bir hayata gözlerini açar. Okul zamanı gelince zor şartlar ile baş etmek zorunda kalsa da ailesi desteği ile devam eder. Onun da hayalleri vardır çocuk doktoru, balerin ya da İngilizce öğretmeni olmak gibi ama öğretmenin sıra dayağı atması ve suçu yokken bunun reva görülmesi içinde yara edip soğutur Aylin'i okula gider gitmesine ama öylesine... Tarlada ,bağda, bahçede işlere yardım eder. Annesi oğlan çocuklarını daha fazla tutarken babası hep eşit gözetir hatta mirasına kızlarını da dahil edeceğini söylerken öyle olmaz göremez ya neyse... Aylin abisinin yanına Ankara'ya gider orda babasının aldığı evde kalıp bir yandan da astımı için doktora giderken evini yurdunu özlediğini fark eder üç dört sene ardından dönmeye karar verir. Evlenme yaşı geldi dense de annesi de babası da onu küçük görür Aylin'in de gözü yoktur ama ablasının da sözleri ile o yaz onlara ise gelen şoför olan Ali'ye aşık olur ne bilsin Aylin hayatı yok olacak... Gelin gittiği ailede öyle bir kayanana olacak ki narsist, kıskanç ve geçimsiz. Neyse ki Ali annesini biliyor idare etmesini söylüyor ve Aylin den yana oluyordu. Ama sonuçta o da bir evlattı... Ankara da yeni bir hayat kurmuşlarken kader onları İstanbul'a sürükledi ama Aylin'in ruhunu da aldı götürdü... Kendini terapi de bulan Aylin neler yaşadı neler içinde neler kaldı neler keşke her şeyi yazabilsem... Ama okuyun görün, hissedin istiyorum.. Bir evlilikte eşlerin birbirleri ile ve aileleri ile arasında denge kurması çok önemli. Anlayış, sadakat, sevgi,saygı bunlar olmadan olmaz. Bir tarafı mutlu ederken diğer tarafı göz göre göre mutsuz etmek eksikliği giderirken başka yerden eksiklik açmak ise derin hasarlar bırakır. Bunun için denge önemlidir. Ve bu denge eşler tarafından sağlanmalıdır.
AylinAltun Bilgin Çeliktürk · Librum Kitap · 202315 okunma
1 +1'leme