2023 92. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2023 22:03
"Umut etmeye ve masallar içinde kaybolmaya ihtiyacımız var. Hayat karşısında başka türlü direnemeyiz. " Amerika, aşk ve saflık yeniden keşfedilebilir mi? Sular üstünde gökler altında 15.yüzyılın son demelerinden rengârenk kahramanlarıyla bu sürükleyici eser bizi İstanbul'dan Kırım'a, İspanya'ya, Güney Amerika'ya ve Kazablanka'ya esrarlı bir yolculuğa çıkarıyor. Hem aşk derdinden kaçmak hem de babasının hayallerini gerçekleştirerek esaslı bir kâşif olmak için yola çıkan Kalender, âlemden âleme, zamandan zamana, halden hale savrulurken kendini derin çatışmaların ortasında bulacaktır. Kader rüzgârı onu Kristof Kolomb ile buluşturacak ve bu ikili o güne kadar hiçbir denizcinin açılmaya cesaret edemediği karanlık okyanuslara yelken açacaktır. Bakir topraklar üzerinde yol alırken öte yandan da birbirlerinin karanlıklarını ve kuyularını göreceklerdir. Tam dünyayı avuçlarında tuttuklarını sanırlarken işler bambaşka bir hale evrilecek ve tabiri caizse kızılca kıyamet kopacaktır. Kaptanlar, korsanlar, papazlar, şövalyeler, haydutlar, ressamlar, deniz kızları, kurbanlar, gizemli yerliler, ve daha nicesiyle dolu bu görkemli atmosfer, aynı zamanda dönemin ruhunu tüm çıplaklığıyla yansıtan şehirler, yapılar, şarkılar, kitaplar, haritalar, diller ve katmanlı psikoportrelerle baş döndürücü bir yolculuk.
Sular Üstünde Gökler AltındaKaan Murat Yanık · Ketebe Yayınları · 20233,210 okunma