·168 syf.····Okunma: 29 Kasım 2023 22:09 Zengin bir ailenin piyanist oğlu Joel, kendi özgürlüğünü elde etmek ve kendini daha işe yarar hissetmek için bir akşam son kez konser verdikten sonra evi terkeder ve yolu Gregorao ile kesişir.Dost olurlar.Gregorao Joel'i oğlu gibi görmektedir.Joel, başı derde giren arkadaşı için tüm parasını harcar ve onu habersizce terkeder. Banana Brava ( meyve vermeyen muz ağacı)' ya elmas aramaya gider. Yolculuk esnasında ayakları yara bere içinde kalir. Birlikte yol aldığı adamlar tarafından acımasızca terk edilir. Açlık ve susuzluktan ve ayaklarındaki ve vücudundaki yaralar yüzünden ölmek üzereyken bir siyahi adam tarafından bulunur ve iyilestirilir. Bunun üzerine o kötü adamlardan öç almayı kendine görev bilir. Öcünü acımasız bir şekilde alır da. Uzun bir aradan sonra bir akşam dostu Gregorao ile yine yolları kesişir. Birlikte kalıp hasret giderirler. Olan biteni dostuna anlatir.Ama bir gün o adamların da dönüp intikamlarini almak isteyeceği aklına bile gelmez. Ve derken bir dolunay gecesi kötü adamlar Joel elmas aramak için çalışırken adamlar onu yaralar ama Gregorao da onlara ateş eder. İkisi ölmüş, biri ise yaralanmistir. Olup biteni polise anlatınca ikilinin peşine düşer on dört kişilik güvenlik ekibi. Joel ve Gregorao günlerce kaçarlar. Joel yaralı olduğu için kötü bir haldedir. Gregorao Joel'i nehir kenarında bir kayığa bindirip akan suya bırakarak onun kurtulmasını sağlar. Joel kayikta gözlerini açıp Gregorao'yu yanında goremeyince kendini kırmızı pirana baliklarina atar.
Şeker Portakalı serisi kadar olmasa da çok güzel bir hikaye okudum. Zengin- fakir ayrımı, adaletteki adaletsizlik, insanların para söz konusu olunca merhamet duygularını nasıl yitirdiğini, intikam söz konusu olunca insanın benliğini kaybettiğini anlatan, akıcı bir kitap.
Tavsiyemdir, okuyun.