2023 149. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2023 00:00
Dikkat spoiler içerir. Mary Tanner 6 yaşındayken travmatik bir olay yaşamış ve 9 yaşında psişik güçleri olduğunu fark etmiş, abisi Alan ile yaşayan bir kadındır. Bir gün aşık olur ve Max Bergen ile evlenir. Katilleri zihninde görebilen Mary, Max ile beraber daha önce Alan ile olduğu gibi polislere yardım etmeye başlar. Alan beceremese de Max bu yardımların karşılığı olan ücretleri almayı iyi becerir. Bir gün bir olayda yardımcı olurken Goodman adlı polise eve gitmemesini yoksa yaralanacağını söyler. Goodman onu dinlemez ve bıçaklanır. Ama diğer polis Katili öldürür. Katilin bıçağı kaybolmuştur. Alan da Max ile anlaşamadığı için tatile gider. Sonra eve dönerler ama Mary garip bir görü görür. Bu seferki farklıdır. Ufak bir kasabada 4 kadın birden öldürülür. Sanki isimlerden biri tanıdık gibidir. Kasabaya giden Mary ve Max burada eski dostları Lou Pasternak ile görüşür. Kasabanın polis şefi, onlara inanmasa da yılbaşı gecesi kulelere polis diker. Ama katil o gece gelmez. Güvenilirlikleri zedelenmiştir. Çocukluğunda Barton Mitchell'in ona saldırdığını söylemiş, Barton intihar etmiş, karısı ve çocuğu da yıllar sonra ölmüştür. Bu olayı deşmeye kalkan psikoloğu başarıya ulaşamaz. Sürekli kanatlar gören Mary, katil kuleye çıkmayınca Obaju tahtasından yardım alır. O gece tekne turunda güzellik kraliçesinin öldürüleceğini görür. Bu arada polis bir kadının öldürüldüğünü öğrenir ve olay yerine gidince Max'in silahını bulur. Max, Lou ve Mary kuleye gider. Katil gerçekten Max midir? Yoksa Mary çocukluk travmasında bazı şeyleri yanlış mı hatırlamıştır? Kanatlar ve yarasalar arasında nasıl bir ilişki vardır? Max ve Mary bu işten sağ salim kurtulabilecek midir? Keyifle okunan bir roman.
KanatlarDean R. Koontz · Altın Kitaplar · 198946 okunma