Serdar Poirot

Serdar Poirot
@SerdarPoirot
Cinai roman müptelası
443 kütüphaneci puanı
2313 okur puanı
Ocak 2014 tarihinde katıldı
299 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Dikkat spoiler içerir. Yazarın nezdinde kamu kurumları ve özellikle Ziraat Bankası'nın hayatının anlatıldığı güzel bir araştırma eseri. Mülkiye'yi bitirdikten sonra bir memuriyete verilen yazar, burada işlerin durağan olması ve paranın az olması sebebiyle askere gideceğini söyleyip ayrılır. Sonrasında darbe sonrasında bir ilçeye kaymakam olarak atanır. Burada başından trajikomik olaylar geçer. Bir tanıdığı bakan olmuştur. Onun yanına gider ve sırf onun ataması yapılması için yönetmelik değişir. Burada bir süre çalıştıktan sonra Ziraat Bankasına geçer. Burada 14 yıl boyunca çalışır. Halkla İlişkiler Müdürlüğünde çalışırken bankanın reklamında büyük rol oynar. Ama gelen genel müdürler ile anlaşamaz. Bazıları ona tenzili rütbe yapmak ister. Şube müdürü yapmak ister ama dava ile eski yerine döner. 1980 darbesinden sonra genel müdür Davut bey görevden alınır. Ecevit zamanında onunla görüşüp ekonomi konusunda çalışma yapmasını ister. Demirel ise bankanın başına bir memuru getirmek ister. Darbe sonrasında da işler değişmez. İşten çıkarılmamak için kendisi emekli olur sonrasında Hisarbank'ta bir süre çalışır. Ama banker olayından sonra buraya da tepeden inme adamlar gelince, buradan da ayrılır. Voleybol federasyonu başkanı olur. Onun getirdiği yenilikler ile pek çok başarı kazanır ama buradan da alınır. Hıncal Uluç bile bu durumu eleştirir. Kamudaki liyakatsizlik ve adam kayırmacılık ile ilgili bilgi edinilebilecek güzel bir kitap.
Bürokratlar Nereye Koşuyor?
Bürokratlar Nereye Koşuyor?Teoman Yazgan · Tekin Yayınevi · 19935 okunma
Reklam
Serdar Poirot

Serdar Poirot

, bir kitap okudu
299 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Bürokratlar Nereye Koşuyor?
Teoman Yazgan
7.6/10 · 5 okunma
178 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Dikkat spoiler içerir. Sovyetler Birliği'nden ayrıldıktan sonra bir süre bocalayan Azerbaycan bazında dünyadaki STK'ların ülkelerin içişlerine nasıl karıştığını anlatan güzel bir araştırma eseri. Burada İlham Aliyev aleyhine gazetelerin, STK'ların kurulması için ABD, İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleri bünyesindeki vakıflardan muhalefete ne şekilde para akıtıldığı, gazeteler kurulduğu, gençlere eğitimler verilerek Batı yanlısı olması sağlandığı, bu örgütler ve medya kuruluşları sayesinde muhalefetin bilmeden batıya yaranacak şekilde hareket ettiği anlatılıyor. Bunun dışında ABD STK'larının içinde eski CIA ajanları ve Dışişleri personelinin olduğu, bunların Nikaragua, Guatemala gibi ülkelerde nasıl darbe yaptırdığı, çoğunun CFR, Triletal komisyon gibi örgütlere üye olduğu, Madelaine Albright gibi Dışişleri bakanının da bunlara üye olduğu anlatılıyor. ABD işine geldiği zaman Irak'ı terörist ülkelerden çıkarırken işine gelmeyince listeye aldığı, Taliban konusunda da aynı şeyi yaptığı anlatılıyor. Soros'un nasıl para kazandığı, Malezya, Peru gibi ülkelerde ne şekilde para kaçırdığı, borsa manipülasyonları, Rusya zamanı Yeltsin'e verdiği paralar, ruble düşünce alüminyum alıp satması gibi konular anlatılıyor. En sonunda da ülkemizde olduğu gibi bu STK'ların aslında demokrasi havarisi olmadığı, kendi menfaatleri dışında bir şey düşünmediği, bu yüzden gerçek bir milli bilinç ile buna karşı çıkılması gerektiğini savunuyor. Mutlaka okunması gereken kitaplardan biri.
Azerbaycan'da Proje Demokratiya
Azerbaycan'da Proje DemokratiyaMustafa Yıldırım · Ulus Dağı Yayınları · 20186 okunma
224 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Dikkat spoiler içerir. Ergenekon operasyonları hakkında bilgi veren bir araştırma eseri. AKP ve Fetullahçıların ABD'den destek alarak beraber yaptığı bu operasyonda askeri vesayet kırıp kendi sistemlerini getirmek için çalıştığını, kontrgerillayı çözeceğini söylemeleri ama sol kesimi ikna etmeleri için burada liberalleri kullandığını, Ufuk Uras gibi isimlerin buna kanarak liberaller gibi davrandığını anlatıyor. Burada Hrant Dink cinayetinde Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'e soruşturma izni verilmesi ve hemen aklanması, Sabri Uzun'un açıklamaları, ihbarların iletilmediğini söylemesi, Danıştay saldırısında polisin İstanbul'daki bir binanın kamera görüntülerini silerek vermesi, sonradan bu olayın ortaya çıkması, Dink cinayetinde Akbank kamera görüntülerinin yine polis tarafından silinmesi anlatılıyor. Öcalan'ın benimle görüşen askerler içeri giriyor, bunlar kontrgerillayı aklamaya çalışıyor lafı, içeri giren askerlerin genelde Avrasyacı oluşu ve NATO aleyhtarı olması, Ahmet Şık'ın en başta operasyonları desteklerken sonra içeri girmesi, Hanefi Avcı'nın kitap yazdıktan sonra içeri alınması, sanki PKK ve DHKP-C örgütlerini Ergenekon kurdu intibası verilmesi anlatılıyor. Kürt meselesine garip bir bakış açısı olan kitap, aynı cümleler çok fazla kurulmasa daha da güzel olabilecek bir kitap.
1. Cumhuriyetin Sonbaharı
1. Cumhuriyetin SonbaharıMerdan Yanardağ · Destek Yayınları · 201145 okunma
5,4bin öğeden 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.