Gönderi

Kimi zaman dünya soluk alır gibi soluk alır...
Puan vermedi·639 syf.··
2023 146. kitabı
·
21 günde okudu
·
Okunma: 29 Kasım 2023 23:17
Ve serinin son kitabı böylece biter. Bitmeyen ne var ki ömrümüzde her bitiş yeni başlangıçlara gebedir aslında. Serinin diğer kitapları ile aynı akışta devam eden insanlara zulüm eden nüfuslu zengin kişiler, haksızlığa baş kaldıran zenginden alıp fakire dağıtmaya devam eder İnce Mehmet reçetesi... Zor koşullardan çıkan Türk milletinin cumhuriyetin ışığında yeniden var olan bir milletin; zorlukları, yaşananları, unutması, makam- mevki, para sahibi olmak için halkı insan yerine koymayarak zulüm ederek birilerinin üzerine basarak var olmaya çalışan bir grubun- yöneticilerin rezillikleri daha güzel anlatılamazdı sanırsam. Halkın fakirliği, cahilliği, kendine savunmadaki güçsüzlüğü ayrı bir hüzün veriyor insana. Yazarın kaleminin akıcılığı, olay örüntüsü, karakterleri betimlemesi, dile getirmesi yöresel ağızla konuşturması kitabı okurken ayrı bir keyif veriyor. Ve Dünya var oldukça insanoğlunun güç, mevki- makam uğruna kötülükler yapmaya devam ettiğini görmek gerçekten üzücü. "İnsan çok güzel bir yaratıktır, ağlayan, ağlatan, Gülen seven ve hele de sevilen..." Ve bir gün insan olmak değil insan kalabilmek dileğiyle... keyifli okumalar dilerim.
İnsan ve Hayat
İnce Memed 4Yaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202121,5bin okunma
·
2 +1'leme
·
2.102 Gösterim
2 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Emeğinize sağlık. Kitap ta en çok üzen beni İNCE MEMED giderken bir veda edip gitmiyor ya ona çok üzülmüştüm. Mükemmel bir eser, herkesin kitaplığında bulunması gerektiğine inanıyorum.
《My Books World》
Gönderi Sahibi
Teşekkür ederim.Benimde severek okuduğum bir eser oldu.Kesinlikle herkesin kitaplığında olması gerek.Dediginiz gibi okurken bazen hüzün,bazen tebessüm oluşturan bir eser.
İncelemen güzel olmuş. 👏👍🙏
《My Books World》
Gönderi Sahibi
Teşekkür ederim 🙏