2023 24. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2023 15:33
Kitabımız ana karakter Ela’nın hayatından bir kesit aslında. Ela, ODTÜ makine mühendisliği mezunu ve Ankara’da Taysan adlı şirkette, eğitim uçağı projesinde imalat mühendisi olarak çalışan, muhafazakar bir ailede büyüyen biri. Hayatının bu dönemine kadar, olan ya da olmayan çoğu şeyde suçu başkasında, özellikle de ailesinde aramış biri. Olduğu konumdan onun dışındaki herkesin memnun olduğu Ela bir gün İstanbul’daki kuzeninden bir telefon alır ve biriyle görücü usulü tanışmayı kabul eder. Bu tanışmayla hayatının tümden değişeceğinin farkında değildir fakat zaman ona pek çok konuda farkındalık getirecek, iyi ya da kötü yaşadıkları onu beklemediği şekilde değiştirecektir. Çok da spoi vermeyelim de merak edip okuyun değil mi Gelelim yorumuma…Kitabın nasıl aktığını anlamadım bile. O kadar samimi, anlaşılır ve pürüzsüzdü ki. Duygudan duyguya koştuğum, her şeyi Ela’yla birlikte yaşadığım bir süreç oldu. Ela’nın zaman içindeki değişimini görmek, bir arkadaşımın büyümesini görmekle eşti benim için. Başladığı noktada da kendimden parçalar buldum, kapağı kapattığım noktada da. Pek çok yerde, sokağımızda, binamızda, iş yerimizde karşılaşacağımız türden biri belki ama onun açısından okumak; hislerine, düşüncelerine ortak olmak bakış açımda bir şeyleri değiştirdi ve beni etkiledi. Özellikle sonuna doğru annesiyle ilgili olan kısımlar diyorum ve spoi vermeden yorumumu bitiriyorum. İçimizden, samimi bir hayat kesiti okumak isteyenlerimiz varsa sizi böyle alalım, zira bu kitap size kendi kendini okutacak Zeynep Çamlı
Roman
1. TekilZeynep Çamlı · Luna Yayınları · 202116 okunma