Yolum Umutla
2023 25. kitabı
Yolum Umutla Ülkemizin bir dönem yaşadığı zorlu bir dönem 12 Eylül... Çok canların yandığı , bir çok eve ateş düştüğü, yarım kalan eğitim, yarım kalan hayaller ve yaşanamayan sevgiler , aşkların dili olmuş bu eser. Masumane aşkı bu eser ile doyumsuz yaşayacaksınız buna eminim. Sadece aşkı değil o dönem üniversitesi öğrencilerin sağ sol tartışmaları, eğitimin nasıl aksadığı, eğitimde ki aksamalar yüzünden nice başarılı insanların hiç olduğunu bir bir okuyorsunuz . Ya ailelerin çocukları için duydukları endişe ve korku hiçbir şeye engel olamamış duygular... Baş karakterimiz Tuna ve Umut`tan bahsedilmiş. Tuna`­nın devrimci gençlerin arasında olması ve yapmaya çalıştığı icraatlar anlatılmış. Bu gençler arasında kıskançlık, görev duygusunu, üstünlük sağlamaya çalışmaları, yandaş olma tutkusu kitap karakterleri üzerinden başarılı şekilde analiz edilmiş. Umut­­`un doğduğu günden itibaren hüzünlü olan ailevi hikayesi ve okuma sevdası , güzelliği ve masum bakışlarıyla da Tuna ile olan aşkları dillere destan olacak şekilde ele alınmış. Okurken sonunu merak edeceğiniz ve elinizden düşürmeyeceğiniz naif bir eser. Yazarın bu eserde yazım dilini sade ve yalın tutması , satırlarında kullandığı betimlemeleri ile gözünüzde hem karakterleri , hem de bulunulun mekanların canlanmasını kolaylıkla sağlıyor. Özellikle Ankara`da yaşayan biri olarak Ankara sokak ve caddelerinin kitap içerisinde isimlerinin geçmesinden ayrıca bir keyif aldım. Son olarak diyeceğim lahana sarmasını her yiyeceğim zaman Tuna aklıma gelecek bundan eminim. Yazarımızın kıymetli kalemi daim olsun. Etkisini yüreğimde hissettiğim bu eseri keyifle okumanız dileğiyle. Yolum Umutla
İnsana ve Hayata Dair
Yolum UmutlaEsin Karadeniz · Librum Kitap · 202363 okunma