2023 34. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2023 20:49
Kan Bağı 40 yıldır beraber yaşadığınız, öz anne, babanız bildiğiniz ailenizin aslında kendi aileniz olmadığını öğrenseniz ne yapardınız? 1974 yılında Fronczak tabi gerçek ismi buysa 10 yaşındayken ailesinin ondan sakladığı birkaç tane ayakkabı kutusu bulur. Kutunun içinden 1964 yılına yani doğduğu yıla denk gelen gazete haberleri, makaleler ve TV haberleri bulur. Yazan şeylere inanamaz çünkü yazan haberlerde doğduğu hastaneden hemşire kılığına girmiş bir kadın tarafından kaçırıldığı bilgisi vardır. O küçük yaşında içine bir kurt düşer ve ailesinin ona büyük yalanlar konuştuğuna inanmaya başlar. Annesine, "ben sizin gerçek çocuğunuz değil miyim" diye sorduğunda annesi büyük bir tepki vererek onu susturur ve bu konu bir daha açılmaz ta ki Fronczak olgun kırk yaşlarında bir erkek olup kendi çocuğu olana kadar. Bebeği doğduğunda doktorun ona sorduğu ilk şey tıbbi aile geçmişidir ancak o bu soruya cevap veremez çünkü ailesinin onun gerçek ailesi olmadığına inanmaktadır. Konuyu yıllar sonra ailesine açar ve bir DNA testi yapmak istediğini söyler ve sonuçlar açıklanınca gerçekten de onların çocuğu olmadığı ortaya çıkar. Böylece Fronczak, kendi ailesini bulmak için işe koyulur. Kitap oldukça akıcı bir dille yazılmış ayrıca yaşanan olayların gerçek olması işi daha da heyecanlandırıyor. Kan Bağı, 2023 yılında okuduğum en güzel kitaplardan birisiydi. İyi ki okumuşum.
Kan BağıPaul Joseph Fronczak · Hep Kitap · 2018106 okunma