Puan vermedi·240 syf.····Okunma: 07 Aralık 2023 00:26 Çukurova Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisansı’nda devam ederken bize hocamız aldırmıştı bu kitabı. HBR’den herhangi bir eser okumayanlar için şunu belirtmek gerekir ki, bu yayında genelde akademik süzgeçlerden geçmiş makalelerin derlemesinden oluşur.
Kitap 11 makaleden oluşmakta olup, yöneticilere ve liderlere farklı noktalarda fikirler vermekte. Kitap kariyer yolculuğunda açtığı konularla, iş hayatının akışıyla alakalı düşünce oluşturma noktasında çok faydalı. Yani makaleler her ne kadar deneyimlediğimiz noktalara direk parmak basmamış olsa da her makalenin üzerine yapılan tefekkür aydınlatıcı etki bırakıyor.
Kitabı beğenmeme rağmen makalelerin anlaşılması noktasında çevirilerin eksik kaldığı kanısındayım. Sanki metinler kitaptan almam gereken verimi karşılamamda engel oldu. Bu da kitapla alakalı içimde ukde bıraktı açıkçası, daha güzel olabilirdi.
Genel olarak HBR kitapları ilgi duyduğum ‘’Yönetim’’ ile alakalı bana okunması, araştırılması gereken alanlar kazandırdı. Bu yüzden hala bu yayınları okumayı sürdürüyorum ve kitaplığımda okunacak çok kitabı mevcut.